De ideale positietrouwjurk

Hoera! Ik ben zwanger, maar hoe gaat dat met mijn jurk?

In onze winkel komen altijd veel bruidjes die zwanger trouwen. De ene bruid weet het al en komt een positietrouwjurk uitzoeken, maar de ander heeft al een jurk besteld en wordt daarna zwanger.

In beide gevallen is dat geen probleem!

Op het moment dat je zwanger bent en gaat trouwen wil je er natuurlijk op je best uitzien. Ook met je zwangere buik(je)! Om er voor te zorgen dat je bruidskleding perfect past, doen we alle pas- en napas-afspraken in de laatste week voor je trouwen. Zouden we eerder beginnen met op maat maken dan blijft je buikje groeien en past je jurk niet op je dag.

Wat te doen als je zwanger bent voor de bruiloft?

Natuurlijk willen we graag zo snel mogelijk weten dat je zwanger bent, want intern zijn de gevolgen groot. We moeten extra stof bestellen voor je positietrouwjurk en soms ook kant en parels als het topje bewerkt is. De levertijd voor extra stof is ook behoorlijk groot en kan zomaar oplopen tot 2 à 3 maanden.

Daarnaast moeten we capaciteit plannen op het atelier, want een "zwangere buik" in de positie trouwjurk maken is veel meer werk dan het normale vermaken van een jurk. Hiervoor vragen we aan de zwangere bruiden wel een extra vergoeding voor het vermaken. Het is namelijk heel erg veel extra werk. Zodra je weet dat je zwanger bent moet je direct even bellen om dat door te geven. Dan kunnen wij de voorbereidingen in gang zetten.

Positietrouwjurk

Vaak worden wij gebeld met de vraag of we ook speciale zwangerschapsmodellen in de collectie hebben. Het antwoord daarop is nee. Die hebben we namelijk helemaal niet nodig. Dat komt omdat wij op het atelier veel ervaring hebben met zwangere bruiden, maar ook omdat we de modellen speciaal aanpassen naar jouw maten.

Verder is het een zegen omdat de modellen "speciaal voor zwangere bruiden" vaak enorme soepjurken zijn en die wil je echt niet aan. Alsof het een zonde is dat je zwanger bent. Welnee, onze zwangere bruiden zijn vlotte meiden die graag willen trouwen, maar ook graag kinderen willen. Dan heb je twee fantastische momenten in je leven kort bij elkaar! ;) Zo kun je kiezen uit onze hele collectie met fantastische (positie)trouwjurken, en wordt deze aangepast op jouw maten van dat moment.

Foto's

We geven hieronder een impressie van zwangere bruiden die in de laatste periode getrouwd zijn.