Ik ben net zwanger, wanneer moet ik langskomen voor mijn trouwjurk?

Wanneer zoek jij je trouwjurk uit als je zwanger bent?

Jullie hebben 2 feestjes in het vooruitzicht.
Jullie gaan trouwen en je bent ook nog eens zwanger. Hoe leuk en spannend is dat.

Alleen komt nu natuurlijk direct de grote vraag bovendrijven.
Wil ik een normale modieuze trouwjurk, een positie trouwjurk of een zwangerschapstrouwjurk?  Wanneer moet ik die zo’n trouwjurk uit gaan zoeken als ik zwanger ben.
Je hoort vast heel veel over de levertijd van trouwjurken. Die bedraagt voor normale collectie zo tussen de 3 en 5 maanden! Maar je buik groeit natuurlijk door.

Bij de Bruidshoek in Leiden hebben we wekelijks te maken met bruiden die zwanger zijn als ze gaan trouwen. De meeste bruiden weten dit al op het moment van uitzoeken. Regelmatig echter is de trouwjurk al uitgezocht en komen de bruiden er later achter dat ze ook nog moeder worden.

Hieronder geef ik je een stappenplan voor als je zwanger bent en gaat trouwen. Waar moet je aan denken en wat kun je het beste doen. En op welk tijdstip.

1. Neem zo snel mogelijk contact op met de Bruidshoek

Dit voelt misschien nog wat raar, want je weet pas net dat je zwanger bent, maar wij moeten een hoop regelen. Heb jij je trouwjurk al uitgezocht dan kunnen we proberen om de jurk bij de leverancier te ruilen voor een maatje groter.
Verder moet er vaak extra stof besteld worden om een mooie zwangerschapsbuik in de trouwjurk te maken. Extra stof bijbestellen duurt vaak langer dan de jurk zelf. Dat klinkt vreemd, maar bruidsjurken zijn corebusiness en extra stof is anders. Daar zijn geen protocollen voor en dat duurt vaak langer.

2. Je pasafspraken zijn al gemaakt?

Check even wanneer je pasafspraken voor het op maat maken van je trouwjurk staan nu je weet dat je in verwachting bent. Het heeft namelijk geen zin om 3 maanden voor je trouwdag al langs te komen voor het atelier.
Dus afzeggen en plannen in de laatste week is het devies.

3. Heb je nog geen trouwjurk gekocht? kom zo snel mogelijk langs

Als jij nog geen “zwangerschaps” trouwjurk hebt uitgezocht kun je het beste zo snel mogelijk langkomen om dat wel te doen. Nu je nog niet zoveel bent aangekomen kun je een groot deel van de collectie passen en een goed beeld krijgen.
Als je wilt hebben we ook 2 buiken gemaakt die je kunt proberen om een beeld te krijgen.
Tijdens het passen en met al onze ervaring kunnen we je prima adviseren welk model en welke maat bruidsjurk het beste genomen kan worden.

4. Wat voor soort trouwjurk moet ik uitzoeken als ik zwanger ben?

Een zwangerschapstrouwjurk of een gewone trouwjurk, wat kiezen de bruiden uit denk je. Onze ervaring is dat de speciale zwangerschapstrouwjurken meer soepjurk zijn en weinig mode. Onze zwangere bruiden kiezen allemaal voor een mooie modische trouwjurk en halen allemaal hun neus op voor de speciale modellen.
Daarvoor zijn ze veel te modern.

5. 1 week voor je trouwdag

Nu alle voorbereidingen zijn getroffen begint het grote wachten. Je snapt dan het niet mogelijk is om weken voor je bruiloft al te beginnen met op maat maken van je trouwjurk. Je buik groeit immers maar door. Daarom doen wij al het vermaakwerk aan je trouwjurk in de week voor je trouwen. De laatste check zelfs 1 of 2 dagen voor je trouwen.
Natuurlijk heb je dan je schoenen en lingerie wel al geregeld, want in de laatste week is nog maar weinig te regelen.
Als jij geen paniek krijgt krijgen wij dat ook niet. Wij zorgen ervoor dat je een prachtige zwangere bruid zult zijn.

Terug naar de meest gestelde vragen

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.