We Do Eco

Wij vinden milieu en duurzaamheid ontzettend belangrijk. Daarom werken wij graag met merken die dit ook hoog in het vaandel hebben staan. Bewust trouwen krijgt steeds meer aandacht en wij dragen hier graag aan bij, omdat wij willen dat onze kleinkinderen ook kunnen trouwen. Iedere stap is er één in de goede richting!

Say yes to green’ is de slogan van Poirier als het gaat om duurzaamheid. Porier is bezig met geleidelijk overschakelen naar CO2-neutrale verpakkingen, waarvan de productie in Nederland plaatsvindt. Ze gebruiken hiervoor papier en karton van PaperWise®, wat gemaakt is van restmateriaal. Na gebruik kan dit materiaal tot 7x gerecycled worden, het kan verbrand worden om zo energie op te wekken en het kan zelfs op natuurlijke wijze worden omgezet in compost. Ze hebben daarnaast plannen om hun bruidsaccessoires geleidelijk aan duurzamer te maken. Alvast een stap in de goede richting: in onze winkel vind je een paraplu van Poirier met het label: 100% green!

De sieraden van Abrazi worden in Nederland ontworpen en worden vervolgens handgemaakt in Italië. Dit wordt gedaan door familiebedrijven die gebruik maken van gerecycled zilver en 14kt goud, duurzaam messing en andere hoogwaardige materialen. De plating die ze gebruiken op hun 925 sterling zilveren en messing sieraden is heel dik, waardoor ze een lange levensduur hebben en dus jarenlang mee kunnen gaan.


Pronovias heeft een initiatief genaamd #MyDressxHerFuture. Door je trouwjurk te doneren aan Brides Do Good, geef je je jurk een tweede leven. De opbrengsten van deze tweede verkoop van de jurk gaan naar projecten die zich richten op empowerment en het opleiden van kwetsbare, jonge vrouwen. Door jurken te hergebruiken, draagt Pronovias niet alleen bij aan een meer inclusieve maatschappij, maar ook aan een groenere planeet.  Daarnaast werken zij met ecologische stoffen in een deel van hun trouwjurken, waarvan wij er een aantal in onze collectie hebben hangen:
Asteria, Octavia, Merry en Madison

St. Patrick

Ook St. Patrick maakt gebruik van duurzame stoffen. In onze collectie zijn de trouwjurken Soraya en Molina gemaakt met eco crepe.

White One

Van White One hebben we Amol, die gemaakt is van eco mikado.

Marylise is heel bewust bezig met hun impact op de planeet. Het aantal duurzame jurken in hun collectie groeit elk jaar, waarbij creativiteit en kwaliteit prioriteit blijven. Deze jurken zijn te herkennen aan het groene Marylise label. Verder produceren ze de jurken op bestelling, waardoor ze overstock voorkomen. Hun voorkeur gaat uit naar stoffenleveranciers dichtbij hun atelier en ze verzenden zelf direct vanuit het atelier naar de winkels. Ze proberen op alle vlakken van het productieproces hun duurzaamheid te optimaliseren en daar zijn ze heel goed mee op weg!

Ook Rembo Styling is zeer milieubewust. Zo worden al hun jurken gemaakt in het atelier in Portugal en bestellen ze hun stoffen bewust uitsluitend bij Europese leveranciers. Net als Marylise verzendt Rembo de jurken direct van productie naar de winkel, in plaats van het gebruik van een tussenpersoon, waarmee onnodig transport voorkomen wordt. Zoals ze zelf mooi verwoorden: “Voor ons is het leiden van een bedrijf onlosmakelijk verbonden met respect voor mens en natuur, dus combineren we ethiek en esthetiek om innovatief, eco en eerlijk te blijven”. Tot slot worden duurzame jurken van Rembo geleverd met een zaadlabel, die je kunt planten en waar wildbloemen uit groeien. Wat een mooi symbool!

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.