Milieu

Bruidshoek denkt aan de toekomst.

Het milieu gaat ons zeer aan het hart!

Als bedrijf verbruik je natuurlijk veel energie om alles draaiende te houden. Bedenken hoe je energie kunt besparen en hoe zuinig met de energie om te gaan is daarom heel belangrijk. De eigenaren Robert-Jan en Marloes zijn thuis bezig afval scheiden en duurzame innovaties mom aan de toekomst van de aarde te denken. Deze ideologie is doorgevoerd in het bedrijf en dit zijn grote veranderingen zonder dat de klanten het doorhebben.

Wat doen wij er nu eigenlijk voor?

Onlangs hebben we geïnvesteerd in energiezuinige TL-buizen die maar 35% van de normale energie verbruiken en dezelfde lichtopbrengst hebben. Die hangen nu in de vakken en ook achter de schermen gebruiken we nu lichtbakken die maar 25% van de energie verbruiken. Dit combineren we met bewegingsmelders in de ruimten waar we weinig komen en in totaal besparen we daarmee zomaar 5826 KWh en dat levert een besparing in de CO2 uitstoot op van 2505 kg.

Daarnaast doen we natuurlijk aan het scheiden van afval en alle andere gebruikelijke maatregelen.

De dag voordat je gaat trouwen kom je je trouwjurk ophalen, deze wordt in een Bruidshoekhoes van gerecycled materiaal meegegeven. De bruidshoek tassen die je meekrijgt bij je accessoires zijn ook gemaakt van gerecycled materiaal. 

Elke dag worden onze toiletten schoongemaakt, dit doen wij niet met bleekmiddel doordat het erg moeilijk afbreekbaar is. Wij zorgen ervoor dat de toiletten brand schoon zijn met een citroenreiniger.

Onkruid gaat en groeit tussen elk tegeltje waar het maar wilt…. een paar keer per jaar wordt de tegels voor de winkel schoongemaakt met de hand. Wij gebruiken geen gif voor het verwijderen van onkruid.

Voor de inkoop reizen we door heel Europa en voor de vluchten naar de diverse beurzen, hiervoor compenseren we de CO2 uitstoot.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.