Goede doelen

Mikumi Child Support

We zijn actief sponsor van het Mikumi Child support. Deze stichting is opgericht door twee ziekenhuizen (w.o. het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp). Zij geven ontwikkelingshulp in natura aan ziekenhuizen in Tanzania. Dat houdt in dat zij ziekenhuizen op het platteland voorzien van röntgenapparatuur en de mensen daar opleiden om die apparatuur te bedienen. Röntgenapparatuur is zeer schaars in Tanzania. Vaak moeten de mensen in Tanzania dagen reizen om het ziekenhuis te bereiken en daar een foto te laten maken.

Het probleem daarbij is dat als de mensen dan opgeleid zijn, zij naar de stad trekken omdat daar de salarissen hoger liggen.

Daar komt het Mikuni Child Support om de hoek kijken. Zij bieden de werknemers van het ziekenhuis betere opleidingsmogelijkheden voor hun kinderen. Zij upgraden de standaard regeringsopleiding (die heel erg slecht is) naar een hoger niveau (tot en met Private school). De subsidie wordt verstrekt op basis van de opleidingsresultaten van de kinderen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kinderen zelf een universitaire studie kunnen gaan volgen.

Op deze manier bind je de werknemers aan het lokale ziekenhuis en zorg je voor een betere opleiding van de kinderen. De toekomst van het land.

Kinderen van Mikumi

Wij zijn sponsor van 4 kinderen. Wil je meer weten, er is nu een website waar je alle info kunt vinden.

www.vriendenvanmikumi.nl

TIP : Voor slechts 20 euro kan een kind een jaar lang naar de gewone basisschool. Voor priveonderwijs of een vervolgstudie is een grotere investering nodig 🙂

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.