Mijn bezoek aan de Bruidshoek

De Bruidsjurk

De dag dat je je bruidsjurk gaat uitzoeken is toch wel een van die momenten waar je enorm naar uit kijkt op het moment dat je ten huwelijk ben gevraagd.

Ik heb er voor gekozen om dit moment samen met mijn moeder, zus, schoonmoeder, schoonzus en twee vriendinnen te delen. Je hoort vaak dat je niet te veel mensen moet meenemen omdat je dan veel verschillende meningen krijgt. Ik ben van mening dat je zelf heel goed weet welke mensen je mee wilt nemen en wat je aan ze hebt. Ik wist al snel dat ook al neem ik zes mensen mee, het zal geen scene uit “say yes to de dress” worden.


Dus hop met twee auto’s richting de Bruidshoek. We werden hier heel netjes ontvangen. Omdat ik met een wat grote groep was werden we verwezen naar het einde van de zaak, waar een lange tafel stond met genoeg plek voor ons allemaal. We kregen een kopje thee/ koffie aangeboden met een heerlijk gebakje omdat de Bruidshoek precies dat weekend bruidszaak van het jaar 2014 was geworden. 

Het passen van de trouwjurk kan beginnen

Al snel kwam Bionda bij ons aan tafel zitten, om kennis te maken met mij en mijn gevolg, maar met name om alles te weten te komen over onze bruiloft. Ze wilde o.a. weten wanneer mijn bruiloft is en welke stijl trouwjurken mijn voorkeur heeft. Ik had van tevoren via de mail al drie jurken uitgekozen die ik graag wilde passen. Alle drie de jurken waren van het merk Ladybird. Bionda pakte de drie jurken erbij en het passen kon toen echt gaan beginnen. Ik ging met Bionda het pashokje in en mijn vrienden en familie wachtten in spanning af. Het is nog een heel gedoe om zo’n jurk aan te krijgen en wat was ik blij dat Bionda erbij was om mij hierbij te helpen.

YES

Ik stapte de paskamer uit en mijn aanhang viel stil. Allereerst omdat Bionda had verzocht om hun mening niet meteen te uiten, zodat ik er een eigen mening bij kon vormen, maar daarnaast vooral omdat ze met hun bek vol tanden stonden. Het was heel gek om mezelf in een trouwjurk te zien. Mijn schoonmoeder had meteen de tranen in haar ogen en ook mijn bff (best friend forever :)) vond ‘m prachtig. Ik voelde me er super mooi in, maar voor mijn gevoel miste er toch iets… maar wat? Ik paste nog twee jurken, maar deze hadden voor mij niet de X-factor. Bionda bleek goed te hebben begrepen wat ik zocht, want ze dook de rekken in en kwam terug met een prachtexemplaar. Het model had veel weg van jurk nummer 1, maar had wat extra “bling bling”, precies wat ik zocht. Heel cliché, maar ook mij overkwam het: ik trok hem aan en ik wist het: “dit is ‘m!”. Mijn schoonmoeder was nog maar net bijgekomen van de eerste jurk, toen de waterval aan tranen weer op gang werd gezet door mijn droomjurk. Deze keer hield ook mijn moeder het niet meer droog en mijn zus en vriendinnen waren ook laaiend enthousiast. Ik hoefde niet lang na te denken en de jurk werd al vrij snel beklonken met een glaasje champie. De jurk is gekozen, nu nog de assecoires. Volgende week vertel ik hier meer over, tot dan!

 

Selfie bruidshoek

 

Lees hier mijn vorige blog over het vragen van de getuigen.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.