Genomineerde Blogbruid – Marlous

                                                                             ‘De grote, kleine verrassing’

Het blijft gek. Over een paar uur ben ik 34 jaar en ik ben gewoon, zoals elk jaar weer, een beetje zenuwachtig. Wat is dat toch met verjaardagen? Of tenminste, verjaardagen? Mijn verjaardag. Elk jaar weer kijk ik uit naar het kriebelende gevoel op de avond ervoor. Heerlijk! Dit jaar is alles echter anders. Ik vier mijn verjaardag samen met mijn vriend in Cuba. We hebben een enorme mooie rondreis achter de rug en de laatste dagen brengen we door in een resort, om mijn verjaardag in stijl te kunnen vieren.

Nog even en dan is het 00.00 uur, dat betekent dat het in Nederland bijna 06.00 uur in de ochtend is. We zitten samen aan een tafeltje spelletjes te doen als de tijd wegtikt… nog 2 minuten. We schenken nog een lekkere Cuba Libre in en gooien met de dobbelstenen… 1 minuut…. Mijn vriend pakt zijn glas en samen staan we op. We wachten tot we de magische 00.00 op de telefoon zien verschijnen… Yes! Het is 20 april! Proost! Ik krijg een pakketje in mijn handen gedrukt met een kaartje. Ik lees eerst het kaartje waarop staat dat hij heel veel van me houdt en dat er morgen nog een kleine verrassing te wachten staat. Dan pak ik het cadeautje uit en er verschijnt een heerlijke parfum. Super lief! Nadat ik mijn ouders heb wakker gebeld (zoals elk jaar) met de woorden ‘ik ben jarig!!!’ drinken we ons drankje op en gaan we lekker slapen. Oh wat hou ik van dit gevoel, ik gloei helemaal! Voor ik op reis ging waren er 2 vriendinnen die zeiden dat ik weleens gevraagd kon gaan worden op mijn verjaardag. Zaten die er even goed naast! Want ja, als het om 00.00 uur niet gebeurd, dan gebeurd het vast niet meer. En trouwens; ik had al een cadeautje gehad en morgen zou ik nog een kleine verrassing krijgen! Stiekem denk ik al te weten wat dat is; een fles bubbels. Die zat namelijk de hele reis heimelijk ingepakt in de tas, maar aan de vorm te zien, kon dat niet missen. Leuk! Ik hou van bubbels!

Eenmaal de volgende ochtend vertrekken we naar ons resort. Wat een mooie plek zeg! Aan een parelwit strand met helblauwe zee staan allemaal strandbedjes uitgestald met op de achtergrond een schattig cocktailbarretje. Prima plek voor deze dag! De hele dag hebben we genoten van het weer, de omgeving, cocktails en het verjaardagsgevoel. Dat is er namelijk zeer zeker, ondanks dat ik vandaag met gebrek aan internet geen appjes, digitale confetti of ingezongen berichtjes kan ontvangen. Einde van de middag frissen we ons op in de kamer; voor het eerst deze vakantie heb ik make-up op en doe ik een paar nieuwe oorbellen in. Ik trek een leuk jurkje aan, spuit mijn nieuwe parfum op en dan vertrekken we met de fles bubbels terug naar het strand… zin in! Maar geloof het of niet, de lucht is inmiddels grijs en er staat een mega harde wind! Nou ja zeg!

We lopen het strand op, met het zand wat om ons heen stuift en mijn haren die voor mijn ogen vliegen. Hhhmm. Dit lijkt niet de beste plek voor een glaasje bubbels. Samen rennen we terug naar de strandafgang, waar we ineens tussen de tropische bomen in op een totaal windstille plek staan. Met een (nog steeds) schitterend uitzicht op zee pakken we er 2 stoelen bij en gaan we zitten. Ons kan niets meer gebeuren.

Jeej. Daar zitten we dan. Voetjes in het zand. Niemand om ons heen. Ik kijk naar links. Ralph is bezig om de fles bubbels open te draaien en vraagt dan waar ik op wil proosten. Lichtelijk verontwaardigd kijk ik hem aan en zeg ‘ja op mij natuurlijk, ik ben jarig!’ Hij begint te lachen en zegt ‘Ja dat klopt. Het is inderdaad een hele bijzondere dag, maar ik wil deze dag nog iets bijzonderder maken….’ De tranen schieten in mijn ogen en de kurk plopt van de fles… en daar gaat hij dan, op zijn knieën… Ik moet huilen en lachen tegelijk… Dan zie ik die ring…
Ik was totaal overdonderd. Compleet. Ondanks dat het misschien overduidelijk was.
Gelukkig ben ik. En gelukkig ook een beetje goedgelovig. Want zei hij nu ‘kleine verrassing’? Een grotere verrassing had het echt niet kunnen zijn. Samen dansen we de avond door op het strand. We drinken de bubbels, maken selfies, lachen ons suf, bellen met onze ouders en laten elkaar niet meer los.
Wat een fantastische verjaardag. Lucky number 34.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.