De verhalen van Bruidsstyliste: We hebben een beller

De dames die al geslaagd zijn bij ons weten dit al: wanneer jullie bij ons een afspraak maken, bellen wij altijd de afspraak even na om deze te bevestigen. Super leuk om te doen! (De eerste keer dat ik dat moest doen dacht ik: “Ohjee… Weten jullie zeker dat jullie willen dat ik ga bellen? 🤷”). Ik ben helemaal geen beller eigenlijk, een appje sturen is zoveel makkelijker! Maar met een blaadje in mijn handen ging ik de eerste keer aan de slag! Trouwdatum verifiëren. Klopt de datum en tijd van je afspraak? Wie neem je mee? Heb je al een idee qua stijl jurk? Inmiddels is dit een van de leukste dingen om te doen, en nu gewoon zonder briefje! Ik vind het erg leuk om jullie voor de eerste keer te spreken en al een beetje “inside information” te krijgen 😉!

Naast veel onbezorgde “ik laat het allemaal wel op mij afkomen” bruiden of de “ik kan niks zeggen want ik ben niet alleen” bruiden heb ik ook hele enthousiaste bruiden aan de telefoon met brandende vragen: Wat voor soort ondergoed moet ik aan? Sta ik dan naakt in het pashokje? Ik heb een maatje meer, pas ik wel in een bruidsjurk? Gelukkig kan ik de meeste onzekerheden en zenuwen al via de telefoon wegnemen, maar die gezonde spanning blijft! Nadat ik alle vragen heb beantwoord, hang ik de telefoon op met een grote glimlach.

Door al dat bellen heb ik wel één grote vraag gekregen:
Sinds ik in de Bruidshoek werk, ben ik erachter gekomen hoe onzeker we allemaal eigenlijk wel zijn… Tuurlijk hoor ik wel eens wat van vriendinnen, als ze weer eens een nieuwe “liefde” online hebben ontmoet of gewoon ouderwets in de supermarkt. Iedereen heeft zo zijn eigen dingetjes, including myself! Maar als het aankomt op een trouwjurk, dan zijn die kleine dingetjes ineens weer heel “aanwezig”.  Van aangeboren afwijkingen tot aan ongelijke borsten, grote of kleine tepels, scheve ruggen, littekens, noem het maar op! Die ene operatie die je hebt gehad toen je klein was of dat je een buikje hebt, het maakt allemaal niks uit. Ik snap dat het eng is dat je binnen een half uur een “vreemde” hebt ontmoet, net de hand hebt geschud en nu ineens in je ondergoed in een pashokje staat. Ik denk dat ik wel voor al mijn collega’s spreek dat we eigenlijk alles wel gezien hebben, we nergens meer van op kijken en niks gek vinden. Wij kijken niet naar een litteken van een (spoed)keizersnede, tattoo of die ene moedervlek die je liever niet had gehad… Wij kijken naar jou als persoon, leren jou kennen, krijgen een beetje een idee wie je bent, wat bij je past en de rest maakt ons niet uit. En weet je wat mega saai zou zijn? Als iedereen “perfect” was. Onze coupeuses zijn stiekem eigenlijk elfjes die voor ieder “probleem” wel een mooie oplossing weten. Fijn om te weten is dat iedereen altijd een beetje scheef is! Denk aan je schoudertas; die draag je meestal aan 1 kant. Die schouder is dus altijd wat lager. Ben je al naar de spiegel gelopen om dit voorbeeld te controleren?

Dus ja, er komt hoogstwaarschijnlijk een punt dat je alleen in je onderbroek met je bruidsschoenen staat terwijl ik de volgende jurk voor je van de hanger haal, maar goed, we don’t care… Binnen een paar seconden sta jij weer in een super gave bruidsjurk wat misschien wel jouw droomjurk is!

Die kleine imperfecties maken jou tot wie je bent. Omarm ze, wees niet onzeker! 😊

Tot de volgende blog!

Liefs,

Kimberly

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.