De verhalen van de Bruidsstyliste: Aanwezige groep

Hi lieve aanstaande Bruidshoek bruiden!

Vandaag een blog over de “aanwezige” groep op meerdere manieren. Vandaag ga ik jullie een paar voorbeelden geven met wat quotes die ik in het verleden heb meegemaakt met betrekking tot dit onderwerp! Mocht je een Bruidshoekbruid zijn en een quote of typisch voorbeeld herkennen; ze zeggen toch gedeelde smart is halve smart? Zie het met een vette knipoog! Je bent niet de enige!

Geregeld krijg ik aan de telefoon vragen over wie de beste personen zijn om mee te nemen tijdens je allereerste afspraak om jouw bruidsjurk uit te zoeken! Wat ik altijd als antwoord geef is dat je de belangrijkste mensen mee moet nemen! Het zou vervelend zijn als je daar staat in de trouwjurk van je dromen en je hebt niet iedereen mee. Voor de een bestaat die groep uit 3 mensen en voor de ander uit 5/6 mensen tot zelfs nog uitschieters naar boven! Denk wel aan het volgende; Hoe meer mensen, hoe meer meningen! Kan boeken schrijven over dit onderwerp maar laten we dat nog niet doen! Hier komen wat voorbeelden!

“Mening van moeder”

Mama heeft maar één dochter en die gaat eindelijk trouwen! “Tja, ze wil niet in mijn trouwjurk; ben al 27 jaar gelukkig getrouwd, maar vind het zo spannend! Ik weet het nog wel toen ik voor mijn jurk ging kijken…!”.

“Als ik zou mogen kiezen dan zou ik een hele wijde rok nemen! Dan ben je pas echt de bruid!” “Wat je nu aan hebt is net een gala jurk.. Nee, krijg geen bruid gevoel..”!
Iedere keer als dochterlief uit het pashokje komt, heeft mama al haar mening klaar… Het gordijn is nog niet open of we horen “NEEEEE! Jeetje trek maar weer uit de vorige was veeeeeeeel mooier!” Of “Deze lijkt op mijn trouwjurk, ik zeg het altijd; alles komt weer terug in de mode!”.

Mama’s van Nederland: laat eerst de bruid-to-be een mening vormen, het is al mega intens en spannend! Jullie bedoelen het goed en kennen jullie dochter als de beste en jullie mening is mega belangrijk dus geef deze zeker, maar probeer tot 10 te tellen! Helpt enorm!

“Know-it-all vriendin”

Dat is de vriendin die al getrouwd is of is iemand die heel erg van mode houdt. Ze kennen je door en door maar soms willen ze nog wel eens hun mening erg laten horen! “Ja, als je kijkt naar dit merk hebben ze veel van dit soort jurken. Het is echt een trend deze stijl”.
“Hey, deze lijkt op één jurk die ik ook bijna had uitgekozen 6 jaar geleden. Of is dit hem? Klopt dat? Hadden jullie deze ook toen al? Nee? Jeetje wat grappig… Misschien heb ik nog wel een foto! Even zoeken…”
“Als ik nu zou moeten trouwen zou ik echt deze kiezen die je nu aan hebt! Helemaal mijn stijl! Maar ja, eerst maar een man vinden…”. Waarna heel de groep “ahw…” zegt en zich afvraagt hoe het met haar dating life is.

“De “nee lig niet op één lijn met de rest” tante”

De tante die zelf misschien geen dochter heeft en je ook deels heeft opgevoed. Ze vindt eigenlijk dat ze een 2e moeder voor je is…! Heerlijk om zo’n persoon in je leven te hebben, maar ze heeft wel een uitgesproken mening. Vaak komt deze totaal niet overeen met haar zus waardoor jouw moeder en tante niet echt op één lijn liggen! Klassiek voorbeeld is dat ze op het moment zelf niet veel zeggen maar alleen wat blikken uitwisselen en een paar keer “mmm” zeggen naar elkaar, maar zodra we in het pashokje zijn de discussie losbarst! Gelukkig is het geen geluidsdicht pashokje, dus kunnen we alsnog meeluisteren naar deze discussie. Meestal mengt de rest zich ook mee waardoor het een gezellig kippenhok wordt die samen aan het bepalen zijn welke jurk helemaal bij jou past! 😉

”Stille groep”

De groep is vrij uniek maar hebben we ook wel eens. Ze vinden het zo spannend dat ze van te voren hebben afgesproken om niks te zeggen, waardoor er geen reactie komt terwijl je de paskamer uit komt… Iedereen kijkt je met grote ogen aan en uiteindelijk verbreekt iemand de stilte en zegt: “Jij eerst”! Gelukkig komen al snel wel iets losser en is het een soort middenweg tussen intens stil en heel aanwezig.

“De Schoonmoeder”

De schoonmoeder heeft altijd haar zoon of dochter in haar achterhoofd… Misschien heeft ze ergens wel wat instructies gehad over wat de aanstaande mooi vindt of absoluut niet. Toegeven dat ze dit doen zeggen ze bijna nooit hoor. Meestal zeggen ze; “Mijn zoon/dochter zou dit wel heel mooi vinden!” of “Wow, ik snap waarom hij/zij jou gekozen heeft!”. Complimentjes kan je zeker vanaf haar kant verwachten en ze vinden het altijd een grote eer als ze mee mogen!

 

Uiteindelijk maakt het allemaal niet uit en iedereen heeft het beste met je voor! Blijf als bruid in charge! Jouw mening is diegene die telt! Jij voelt het, de groep ziet het! Mocht je hulp nodig hebben om de groep wat rustiger te laten zijn of minder snel hun mening te laten geven… Let us know! Wij zijn er voor jou en wij kunnen uit ervaring altijd wel een potje breken!

Uit ervaring blijkt; op het moment dat jij in je droomjurk staat, iedereen ziet het aan je en jullie liggen allemaal op één lijn. En dat is uiteindelijk het belangrijkste! Dus neem de personen mee die je wilt meenemen en laten we er een feestje van maken!

Liefs,

Kimberly

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.