Dat wordt smullen!

image

Na lang wikken en wegen over wat we wilden doen met de taart, hadden we afgelopen zaterdag een proeverij. Ik had wat rondgekeken op het internet en kwam uit bij Sweetunique in Almere. Op de website zag ik al snel dat je geheel vrijblijvend, en gratis, gebruik kon maken van een proeverij. Dit leek mij wel handig aangezien Jeff en ik echt geen idee hadden van wat voor smaak we precies wilden.

Van tevoren konden we opgeven welke drie taartsmaken we graag zouden willen proeven tijdens de proeverij. We kozen voor banketbakkersroom, hier is Jeffrey namelijk dol op, chipolata en chocolade.

taartproeven2

We kwamen aan in Almere Poort en zagen een klein zaakje. Bij binnenkomst werden we meteen vriendelijk te woord gestaan en wisten ze ook meteen wie we waren en wat we kwamen doen.

Stefan zou met ons het gesprek doen. Hij begon met de vraag of we al enig idee hadden van wat wij wilden. Bij sweetunique maken ze namelijk niet alleen bruidstaarten, maar kan je ook kiezen voor een sweettable of cupcakes etc..

luxe-taartjes-sweetunique-02-kl

Het enige dat wij wel al zeker wisten, was dat we een bruidstaart wilden. Deze wordt na de ceremonie aangesneden met een glaasje champagne. We eten met een klein gezelschap, maar ik vind het wel leuk dat de mensen die toch de gelegenheid hebben genomen om naar de ceremonie te komen, even een babbeltje met ons kunnen maken en samen met ons kunnen toasten.

Verder waren Jeff en ik redelijk blanco en wist ik ook niet heel goed wat er allemaal mogelijk zou zijn.

Ik heb veel gezocht op het internet en pinterest maar nooit mijn droomtaart gevonden.

bruidstaarten-sweetunique-artikel-04-kl

Ik gaf bij Stefan aan dat ik de taart redelijk simpel wilde. Jeff vulde mij daar bij aan dat hij modern moest zijn.

Ondertussen kregen we de drie proeftaartjes voor onze neus en konden we, tussen het brainstormen over het uiterlijk van de taart, ook proeven van de invulling van de taart.

Jeff en ik liggen gelukkig vaak op één lijn en ook vandaag was dat weer het geval. We vonden alle twee de banketbakkersroom erg lekker. De chocolade vonden we te machtig, dus die werd het sowieso niet. De chipolata was een twijfel geval maar Stefan vertelde onze over nog twee andere smaken die een erg goede combinatie bleken te zijn. Hij had hem gelukkig nog in de vitrine staan en ook deze mochten we proeven. Na slechts twee hapjes waren we er over uit: dit moest het worden!

sweet-sweetunique-02

Aan de hand van een foto die ik op mijn telefoon had van een bruidstaart op pinterest, zijn wij tot een ontwerp gekomen. Erg leuk dat Stefan het ook ter plekke voor ons uitschetste. Zo heb je toch een beetje een idee van hoe je taart eruit komt te zien.
We werden erg goed en leuk geholpen. Erg prettig ook dat er zoveel mogelijkheden zijn.

taartproeven1

Ik wist niet wat we precies wilden met de taart maar nu ben ik met een goed gevoel naar huis gegaan. De proeftaartjes kregen we mee naar huis dus thuis hebben we nog even lekker genoten van onze keus.

Wil je meer lezen over mijn voorbereidingen op mijn trouwdag?

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.