Ik ga trouwen in het buitenland maar hoe vervoer ik mijn trouwjurk?

Droomlocatie

Trouwen in het buitenland is natuurlijk waanzinnig! Trouwen op je droomlocatie met je geliefde op een plek welke veel voor jullie betekent. Bij trouwen in het buitenland zijn er alleen wat ‘dingen’ waar je rekening mee moet houden, want hoe vervoer je jouw trouwjurk of trouwpak?

Met het vliegtuig naar je trouwlocatie

Ga je met het vliegtuig naar je droomlocatie? Per vliegmaatschappij zijn er verschillende regels maar Transavia en KLM hebben wij hier op een rijtje gezet. Bij KLM mag je namelijk je trouwjurk in plaats van handbagage meenemen, deze moeten wel aan enige richtlijnen voldoen zoals verpakt zijn in een kledinghoes en niet zwaarder dan dan 12 kg. Bij Transavia moet de trouwjurk of het trouwpak in je handbagage passen, er is namelijk geen ruimte om de trouwjurk  ergens op te hangen. Past jouw trouwjurk of trouwpak niet in je handbagage en wil je deze niet als ruimbagage inchecken? dan kun je een extra stoel bijboeken.

Met de auto

Op de achterbank van je auto heb je boven de deur, een handvat. Hier kun je jouw trouwjurk of trouwpak in de hoes aan ophangen en netjes in de lengte neerleggen. Dit is een makkelijke manier om je trouwkleding te vervoeren en kun je veel meer meenemen aan persoonlijke spullen.

Je trouwjurk na vervoer uitpakken

Na vervoer haal je de trouwjurk zo snel mogelijk uit de hoes. Mochten er wat vouwen in de trouwjurk zitten, zet dan de douche aan op een warme stand en doe de deur dicht maar een klein raampje open. Hierdoor stoom je de vouwen eruit, ga NIET zelf aan de slag met een strijkijzer, hier kun je echt schade mee maken. Gelukkig voor de terugweg kun je er dan iets minder voorzichtig mee omgaan… Hoe viezer de trouwjurk hoe leuker het feest 😂

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.