Ik ga trouwen en ik ben zwanger

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

Hoera je bent zwanger, dat is natuurlijk een feestje op zich. Ook staat je bruiloft op de planning, dat maakt het allemaal een nog groter spektakel. Wanneer je zwanger gaat trouwen zijn er wel wat specifieke zaken waarmee we rekening moeten houden. Niks is te veel voor ons, alleen bewandel je een iets ander pad dan iemand die niet zwanger is. En dan vooral qua tijdsplanning en pasafspraken.

Zwangerschapstrouwjurk?

Wij krijgen vaak de vraag of we ook zwangerschapsjurken verkopen. Er zijn enkele leveranciers die speciaal trouwjurken voor zwangere bruiden alleen is die collectie niet up-to-date. Wij horen van onze bruiden dat ze een trouwjurk willen volgens de laatste modetrends en hierin willen ze geen concessies doen. Jij wilt toch ook gewoon trouwen in je droomtrouwjurk met je zwangerschap?!
Daarnaast hebben wij een zeer ervaren atelier dat wekelijks bruidsjurken aanpast voor zwangere bruiden. In veel trouwjurken die wij in de winkel hebben hangen kunnen wij een ‘zwanger buikje’ maken door middel van het vermaken van de trouwjurk met eventueel een spie en/of extra stof. In de winkel kunnen wij je perfect adviseren wat de mogelijkheden zijn en omdat ons atelier in huis is is de coupeuse er zo bijgeroepen voor een technisch advies. Wij kunnen bijna alle trouwjurken “zwanger-proof ” maken voor je.  Natuurlijk is het ene model beter geschikt voor een buikje dan het andere model. Hieronder heb ik een selectie voor jullie gemaakt in verschillende stijlen. Mocht je nog niet zo ver zijn in je zwangerschap wanneer je gaat trouwen heeft de keuze van je trouwjurk geen invloed.

Wanneer moet je je trouwjurk uitzoeken als je zwanger bent?

Het belangrijkste om rekening mee te houden is je buik en de levertijd.
We hebben veel bruiden die kort nadat ze horen dat ze zwanger zijn direct een afspraak maken. Dat is heel handig, want je figuur is nog redelijk hetzelfde en je past normale confectie ook gewoon nog. Dan maakt het passen makkelijk. Je kunt dan goed vergelijken en passen en zo de juiste keuze maken. Wil je weten hoe de jurk staat? Dan gebruik je gewoon één van onze pasbuiken van 3 of 6 maanden onder je jurk en zo heb je een goed beeld. Dat is dan wel even “schrikken”, want je schiet zo 6 maanden verder in je zwangerschap qua verandering van je lichaam.
Ook als je na je bevalling trouwt is dit de beste keuze omdat je het meeste kunt passen. Goed om te weten is dat we in overleg de pas en napas plannen zodat je echt wel de tijd hebt om de zwangerschapskilo’s kwijt te raken.
Ben je al wat verder in je zwangerschap en trouw je snel. ook geen probleem. We kunnen bij de meeste merken inloggen qua voorraad en in de winkel hebben we natuurlijk ook veel prachtige jurken in alle maten beschikbaar.

De trouwjurk vermaken

Iedere trouwjurk is anders en onze coupeuses worden iedere keer opnieuw uitgedaagd om de beste en mooiste manier te vinden om je trouwjurk perfect op maat te maken. Bij een zwangerschap zijn de afspraken logischerwijze kort op je trouwdag, de pas en de napas zullen meestal 2 weken voor de bruiloft plaatsvinden. Dit is natuurlijk geheel gepersonaliseerd en afhankelijk van hoeveel weken je zwanger bent en of het je 1e en 2e kindje is. Mocht je ver in je zwangerschap zitten is het fijn om de pas en napas dicht op je bruiloft te hebben, zo kunnen onze coupeuses ruimte maken voor het kindje en zul jij zelf zo comfortabel mogelijk je dag doorkomen.

Ben jij zwanger geworden en heb je jouw trouwjurk al besteld? Van harte gefeliciteerd! Het is alleen wel van belang dat je ons dit zo snel mogelijk laat weten zodat wij actie kunnen ondernemen.
(denk dan bijvoorbeeld aan extra stof bestellen en pas-afspraken goed inplannen etc etc.)

 

 

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.