De verhalen van de Bruidsstyliste Kimberly: Maatje “meer”

Hi lieve bruiden!

Een maatje meer… Dit is iets wat al heel vaak al aan de telefoon besproken wordt. De bruid die tussen neus en lippen laat vallen dat ze niet een “standaard” maat heeft. Wat is standaard? Gelukkig is geen enkel lichaam hetzelfde en bestaan wij dames in meerdere maten ☺️. Gelukkig is dit bij de heren niet anders! De jurken die wij als Bruidshoek in de winkel hebben hangen variëren van maat 36 tot 56/58. Dit zorgt ervoor dat wij voor iedere bruid een keuze hebben.

Het kan wel eens voorkomen dat we door het passen van de trouwjurken ineens uitkomen op een stijl die er bijvoorbeeld in jouw maat net niet hangt. Of je bent zooooooo verliefd op een bepaald soort kant dat ik een trouwjurk erbij pak die eigenlijk net iets te klein is. Dit is iets wat vrijwel dagelijks in onze winkel gebeurd. Soms is het één maat maar soms komen we net even iets meer maten te kort. Het eist af en toe wat verbeeldingskracht hoe de trouwjurk eruit komt te zien in jouw maat. Door middel van tussenstukken, af en toe wat kleine aanpassingen ter plekke (mocht de tijd dit toe laten natuurlijk) kunnen we jou en de “say yes to the dress” club een goed beeld geven over hoe de jurk eruit komt te zien.

Goed voorbeeld is een bruid die ik ongeveer een half jaar geleden heb geholpen. Dame met een mooie maat 48. Curves in all the right places! Prachtige bruid! Na een aantal jurken gepast te hebben en de feedback op die jurken gekregen te hebben, schoot mij haar ideale jurk te binnen! Wow… Ik wist het zeker! Dat is haar jurk! Alleen hadden wij deze in een maat 40 in de winkel! 4 maten te klein dus… Toen ik deze gepakt had en liet zien aan haar was ze al super enthousiast.. Tot ze de maat zag en zei “Ja maar Kim, daar pas ik toch niet in?!” Toen ik aangaf dat hij zeker niet supermooi zou gaan zitten maar ik wel mijn best zou doen zei ze met een grote twijfel “oké…we gaan het proberen”. En eerlijk, nee hij zat echt niet mooi… met een tussenstuk erin gezet zodat ze niet in haar ondergoed het pashokje uit hoefde, vouwen en kreukels omdat het niet over haar heupen heen ging.. Maar die glimlach op haar gezicht! Ze straalde van oor tot oor! Toen ze het pashokje uitkwam zei ze: “ik voel mij net een worst maar Kim, dit is inderdaad mijn jurk!!”. En daar kwamen de tranen bij iedereen. Uiteindelijk hebben we de jurk nog uitgedaan andere jurk aangetrokken in haar maat, daaroverheen haar droomjurk vast gespeld zodat ze kon zien hoe hij zou worden.. Ik dacht dat haar glimlach niet groter kon en toen zei ze “Zo en laten we nu maar een foto maken!”.

Ze was super onzeker in het begin maar stond te ‘shinen’ in een trouwjurk wat helemaal haar maat niet was! Alle zorgen waren verdwenen en die glimlach ging niet meer van haar gezicht. Uiteindelijk hebben we de trouwjurk gewoon in haar maat besteld en ik kan niet wachten tot ze komt voor haar pas!

She is going to rock that dress!

Tot snel!

Liefs,

Kimberly

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.