Hoelang van tevoren moet ik op pad voor mijn droomjurk?

“Help!! Ik heb nog geen jurk…wat nu?”

Zenuwachtig

Bij ons staat de telefoon vaak roodgloeiend met toekomstige bruiden en bruidegoms die binnen een jaar gaan trouwen. De laatste tijd valt het ons op dat veel van deze gesprekken als volgt beginnen: “Ik trouw over 9 maanden ben ik nog wel optijd?” “Ze zeggen dat ik veel te laat ben ik heb nog maar 7 maanden!!” etc. etc.

Levertijden van een trouwjurk

Wij hebben in onze winkel ruim 700 verschillende jurken van 20 verschillende merken. In de meeste gevallen kiest de bruid haar droomjurk die wij vervolgens gaan bestellen bij de desbetreffende leverancier, hier zijn uiteraard levertijden aan verbonden. Deze levertijden kunnen variëren van 5 dagen tot maximaal 5 maanden. Wanneer een leverancier een jurk op voorraad heeft kan deze dezelfde week nog worden verstuurd. Wanneer deze jurk nog gemaakt moet worden en de stoffen niet voorradig zijn kan dit oplopen tot 5 maanden, dit verschilt per merk. Gemiddeld liggen de levertijden zo rond de 3 á 4 maanden.  

Bruids Atelier aan huis

Zoals hierboven al aangestipt hebben wij ruim 700 jurken in de winkel in allerlei verschillende maten. Ook hebben wij een geweldig atelier die terplekke jurken kunnen vermaken. In het uiterste geval kan je binnen 24 uur trouwen. Je keuze is dan echter beperkt tot de jurken die wij in de winkel in jouw maat hebben. Je hartslag zal in die 24 uur ook boven gemiddeld tot zeer hoog zijn maar om even aan te geven of het kan: het kan.

Ideale timing

De ideale tijd voor het huwelijk om jouw droomjurk uit te komen zoeken is rond de 7  maanden. Er is dan genoeg tijd om de jurk te bestellen en om op je gemak de jurk te passen en af te spelden. De jurk wordt vervolgens vermaakt en jij kan zonder enige stress de laatste pas komen doen.

Conclusie

Laat jullie niet gek maken door de verhalen die worden verspreid dat je te laat bent, je bent pas te laat als je in je spijkerbroek voor het altaar staat. Maar besef wel des te eerder je erbij bent des de groter de keuze. Maak zo rond 7 maanden voor je huwelijk een afspraak bij ons en straal op de grote dag.

Opmerkelijke uitspraken die bruiden ons vertellen die wij graag willen ontkrachten:

  • Fabel: Als je in augustus bij ons langskomt kom je in een bijna lege winkel terecht, alles verkocht.
  • Fabel: Wij mogen een maximum aantal jurken bestellen bij Pronovias daarna heb je pech.
  • Fabel: Levertijden van 9 maanden.

Laat je dus niet gek maken door indianen-verhalen van anderen.

 

Bart van de Bruidshoek

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.