beleving

DEF: beleving|en (meerv.) manier waarop je iets ervaart of interpreteert

Na 20 jaar verhuizen

Februari 2005 ontvingen wij, na 20 jaar op HET HOEKJE van de Willem de Zwijgerlaan, als de Bruidshoek zijnde de sleutel van ons pand aan de Vrijheidslaan 45 in Leiden. Na 4 maanden opbouwen en inrichten waren wij, met een geheel nieuwe winkel klaar voor de strijd om vele bruiden en bruidegoms gelukkig te maken. In de afgelopen 10 jaar was iedereen ontzettend positief over onze winkel, mensen waren sprakeloos en “hadden nooit zo een grote mooie winkel verwacht op deze plek”.

Beleving in een bruidsmodezaak

In de afgelopen jaren merkten wij steeds meer dat de consument bepaalde dingen wil ervaren en is de beleving die je in een winkel creëert steeds belangrijker geworden. Toen wij in 2014 uitgeroepen werden tot beste bruidsmodezaak van Nederland en ik daarna de masterclass ‘Retailtheater’ volgde bij Carin Freijters wisten wij het zeker: De winkel waarin wij al tien jaar met zoveel plezier werken moest een volgende stap gaan maken.

 

Het inspiratieteam

Met verschillende collega’s vormden we ‘een inspiratieteam’ en toonaangevende winkels in steden als Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Londen werden bezocht. Wat vinden wij hier gaaf en wat minder? Wat kunnen wij implementeren in de winkel en hoe zouden we daar een ervaring omheen kunnen creëren? Veel brainstorm avonden later lag er augustus van dit jaar een concreet plan, er konden dingen besteld gaan worden en begin november gingen wij van start.

Verschillende stijlen trouwjurken

Als het om jurken gaat kan je een aantal verschillende stijlen van elkaar onderscheiden, denk aan vintage, klassiek en romantisch. De keuze van zo een jurk bepaald in de meeste gevallen de sfeer van een bruiloft. Trouw je midden in een appelboomgaard en eet je aan lange picknicktafels met je flip flops aan of kom je aan in een koets of luxe auto bij jullie eigen kasteeltje voor die dag. Om alvast in die sferen te komen hebben wij in onze winkel 3 verschillende showcases gemaakt in deze stijlen.

Het atelier waar je kan aanschuiven

Wat niet veel mensen weten is dat wij een geweldig atelier aan de winkel hebben, hier zitten dagelijks 8 tot 10 top-coupeuses jurken en kostuums te vermaken. Wanneer wij een ‘rondleiding’ geven vallen monden open van verbazing. “Wat een vakwerk”. Aangezien wij niet altijd in de gelegenheid zijn om een rondleiding te geven vonden wij dat het tijd werd voor een atelier in de winkel. Het zou wat vol worden wanneer wij alle 10 de dames zouden verplaatsen dus hebben wij een klein 2 persoons atelier gecreëerd bij de ingang van de winkel. Hier kan iedereen even aanschuiven en meekijken wat er nou precies gebeurd met die prachtige jurken. Ook kunnen moeder en/of schoonmoeders met onze coupeuses ervaringen uitwisselen over dit mooie vak.

Ook werden de vakken waar de jurken in hangen voorzien van een leuk behang, iedere stijl heeft zijn eigen sfeer en dus zijn eigen behang. Om de paskamers wat imposanter en gezelliger te maken zijn ook deze voorzien van een andere inrichting en hebben we ze verhoogd. Het opvallende groene gordijn is vervangen voor een wat rustigere variant vanaf het dak tot aan de grond.

Bruidsmodezaak met huiskamer sfeer

Hoe fijn is het om op je gemak een prachtige bruidsjurk of kostuum uit te zoeken en waar ben je meer op je gemak dan in je eigen huiskamer. Wij hebbben geprobeerd om deze huiskamersfeer in de winkel te implementeren zoals op onderstaande foto goed te zien is, alleen de openhaard ontbreekt nog maar dat is iets teveel risico met al die mooie jurken en kostuums. Ook is onze sieradenkast van Abrazi uitgebreid met een geweldige SmartTV waar wij de bewegende beelden van de nieuwste collecties showen en onze eigen modeshows van de Love and Marriage beurzen zijn daar ook te bewonderen.

Website

Na al deze veranderingen kon de website uiteraard niet achterblijven, ook deze is grondig aangepakt en na heel wat bloed zweet en tranen is onze nieuwe website ook begin november opgeleverd. Wij zijn bezig om deze ook ‘inspiratieproof‘ te maken maar de focus blijft uiteraard op de collectie liggen: want aan het einde van deze hele ‘beleving’ draait het bij ons echt om de trouwjurken en de bruidegomspakken!

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.