5 tips wanneer je dierbaren moet missen op je bruiloft

Over ruim 4 maanden is het zo ver. Dan gaan we trouwen! Ow my. Wat gaat de tijd ineens snel. Hoewel de grootste dingen nu geregeld zijn en we eigenlijk verder zo min mogelijk willen vastleggen, zijn er toch nog genoeg kleine dingen te doen. Dingen die we graag zelf doen. Beetje knutselen, timmeren en fabriceren. Juist díe dingen zullen onze trouwdag straks maken. Echt Gerben & Wendy laten zijn. En dat is het leukste wat er is toch?

Bijzondere herinneringen
De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met een eigen, bijzonder en ook emotioneel iets. Mijn moeder leeft helaas niet meer. Dit jaar is het al weer 12 jaar geleden dat ze overleed. Iets dat me gemaakt heeft tot wie ik ben en waar ik tijdens onze trouwdag niet om heen kan en wil. Maar hoe doe je dat? Iemand die je zo lief is en die je juist op zo’n bijzondere dag zo intens missen zult, een eigen plekje geven. Zonder dat het verdrietig of pijnlijk wordt. Ik worstelde er wel mee en kon er eerlijk gezegd niet heel veel over vinden. Geen manieren die mij aanspraken tenminste. Uiteindelijk heb ik nu een aantal mooie, bij mij en mijn moeder passende manieren gevonden om haar tijdens onze trouwdag extra te herinneren. De plek te geven die ze verdient. Misschien sta jij op het punt te trouwen en heb je ook een dierbaar iemand verloren? Of je kent iemand die er net als ik een beetje mee worstelt? Dan hoop ik dat je iets aan onderstaande tips zult hebben. Het zijn ideeën en persoonlijke invullingen om de liefde samen te vieren. Ook met iemand die er niet meer bij kan zijn.

-Draag een mooi medaillon met fotootje op je bruidsboeket.
Zelf vind ik dit een heel mooi en symbolisch iets. Van tevoren had ik er nog nooit van gehoord, maar er erg veel aanbieders van zogeheten boeket charms of pins. Zoek via Etsy op ‘bouquet charm’ en je vindt honderden hits. Erg mooi!

-Maak een gedenktafeltje.

Dat klinkt misschien een beetje tuttig, maar je kunt zo’n tafeltje natuurlijk helemaal maken hoe jij het mooi vindt. Denk naast foto’s en kaarsjes ook aan sieraden of andere spulletjes die je aan die persoon doen denken. Kleed het geheel mooi aan met gekleurde lintjes en verse bloemen.

-Houd een plek voor je dierbare vrij.
Dit vind ik persoonlijk wel een pittige, omdat het nogal in your face is. Het neemt echter niet weg dat het een mooie manier is om letterlijk een plekje voor die persoon te reserveren. Bijvoorbeeld bij de ceremonie en het diner.

-Maak een fotoboom.
Het ligt een beetje aan de locatie waar je gaat trouwen, maar als daar mooie, oude bomen staan, is het erg leuk om daar allerlei oude foto’s van geliefden op te hangen. Inclusief de persoon die je graag wilt gedenken. In tweedehandswinkeltjes vind je vaak superleuke, vintage fotolijstjes die je met linten in een boom kunt hangen.

-Kies het lievelingseten van je dierbare.
Hield je geliefde van een bepaald soort eten, wijn of juist heel erg van toetjes? Kies dan een bepaald gerecht of gang ter nagedachtenis aan die persoon. Een subtiele manier, die voor jezelf echt waarde kan hebben.

Ik hoop dat, mocht je een dierbare willen herdenken tijdens je trouwdag, dit je een beetje heeft kunnen inspireren. Er zijn natuurlijk 1001 mogelijkheden. Het belangrijkste is dat je doet wat voor jou goed voelt. En al doe je verder niets, in je hart is iedereen er bij.

Lees hier mijn vorige blogs terug…

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.