Eten voor Bourgondiërs

Profielfoto Wendy

Toen Gerben me ten huwelijk had gevraagd en we over onze bruiloft fantaseerden was één ding meteen heel duidelijk: het eten moest meer dan perfect zijn. Niet chique of decadent, maar gewoon heel erg lekker en vers. We houden allebei erg van koken en nog meer van het opeten er van ;-). Echte Bourgondiërs dus. De keuze voor de Sollewerf als locatie heeft daar dan ook alles mee te maken. Naast dat het een supermooie, landelijke locatie is die erg goed past bij het bohemian, informele sfeertje wat we zoeken, was meteen duidelijk dat het eten bij de Sollewerf fan-tas-tisch zou zijn. Melanie, de eigenaresse van de Sollewerf, werkt daarvoor samen met haar zus en zwager die een eigen restaurant in Amsterdam hebben. Restaurant Simpel aan de Ferdinand Bolstraat.

Lekker voorproeven.
Afgelopen weekend was het zo ver. Na wat leuk contact per telefoon met de eigenaar Tom, mochten we bij restaurant Simpel komen voorproeven voor onze trouwdag. Superleuk! Tom had al eerder een opzetje gemaakt met verschillende hapjes, lekkere drankjes en een uitgebreid diner. Daar waren we eigenlijk al meer dan enthousiast over, maar afgelopen weekend verraste hij ons met een nog leuker idee. Waarom geen sit down diner waarbij de hele tafel Italian style vol staat met lekker eten? Past helemaal bij het bohemian sfeertje en de Bourgondische gezelligheid waar we op hopen. We waren er meteen uit, dat moest het worden! En toen was het tijd voor wat heerlijke hapjes. Van Hollandse garnalen tot zwaardvis en de heerlijkste malse carpaccio; elk hapje was even lekker. En dan de wijn die Tom er bij serveerde. Aiaiai. Zalig! Het had wat mij betreft echt niet lekkerder gekund en beter kunnen aanvoelen. Ik werd er zo blij van! Ik zie ons op 26 augustus al helemaal zitten met al onze lieve mensen om ons heen en al dat heerlijks gezellig op tafel. Wat mij betreft een ultiem beeld van onze trouwdag.

De komende weken krijgen we nog een voorstel qua aankleding, want ook dat wordt helemaal door Tom en crew gedaan. Fris, gezellig, veel bloemen en lange, houten tafels; dat werk. Ook al trouwen we uiteindelijk niet in Italië, we kunnen natuurlijk wel een klein stukje Italië naar Nederland halen ;-). Verder kan ik er nog niet te veel over zeggen, want ik wil graag dat het voor onze familie en vrienden nog een beetje een verrassing blijft. Na 26 augustus zal ik er uitgebreid verslag over doen!

Lees hier mijn vorige blog terug over het kiezen van de locatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.