Ceremonie door een bekende

Profielfoto Wendy
Vanaf dag één wist ik het eigenlijk al. De ceremonie tijdens onze trouwdag moest lekker persoonlijk worden. Geen flauw praatje van een uitgebluste ambtenaar waar je welgeteld een uurtje koffie mee hebt gedronken. No offence, maar mijn ervaring met trouwceremonies onder begeleiding van ingehuurde ambtenaren zijn tot nu toe niet heel positief geweest. Je schijnt wel een voorkeur aan te kunnen geven, maar het blijft in de meeste gevallen toch een beetje een gok. Terwijl die ceremonie wat mij betreft zo’n beetje het meest bijzondere moment van je trouwdag zal zijn.

Waarom vragen we Mark niet?
In mijn zoektocht naar leuke, alternatieve manieren om je trouwceremonie een heel persoonlijk tintje te geven, stuitte ik al snel op het benoemen van tijdelijke ambtenaren. Tegenwoordig staan veel gemeentes het toe om iemand voor 24 uur tot Bijzonder Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) te benoemen. Dan kun je dus feitelijk iedereen aandragen, superleuk toch?! Ik was meteen enthousiast en overlegde met mijn vriend. Beiden wisten we meteen wie we graag als onze trouwambtenaar wilden vragen: Mark. Een vriend waar mijn man in spé mee is opgegroeid en die als geen ander in het openbaar serieus kan spreken met een komische, luchtige ondertoon. Precies wat we zochten! Het leek in kannen en kruiken, tot ik de gemeente belde waarbinnen wij gaan trouwen. Een dikke ‘njet’ was het antwoord L. Elke gemeente is vrij om te bepalen of ze die ambtenaren voor 24 uur toe staan of niet. En ja hoor. Onze gemeente staat dat dus niet toe. Helaas. Na wat overleggen kwamen we echter op een fijn compromis uit: Mark trouwt ons ceremonieel en vervolgens doet de wettelijke ambtenaar nog even zijn kunstje met ‘Neemt u…bla bla bla’. Prima!

Uiteindelijk hebben we dus toch nog voor elkaar dat onze trouwceremonie persoonlijk en eigen gaat worden. Getrouwd worden door een goede vriend. Mark zelf was erg vereerd en is al druk aan de slag met zijn speech. Ik weet zeker dat het een supermooie ceremonie gaat worden waar veel gelachen en gehuild zal gaan worden.

Tip van de Bruidshoek: Hierboven laat Jelle Kuiper zien hoe je leuk kan trouwen.

Lees hier mijn vorige blog over mijn bezoek aan de Bruidshoek.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.