Wordt het Italië of Nederland?

Trouwen op Sicilië

Het is al weer 6 weken geleden dat ik ten huwelijk ben gevraagd. 6 weken waarin ik ineens verloofd ben. Wat klinkt dat officieel en formeel hè. En juist daarom vind ik het zo superleuk dat we gaan trouwen: omdat veel mensen het niet van ons hadden verwacht. Een stel dat het liefste de hele wereld over reist, nergens écht aan vast wil zitten en niet zo bezig is met later of ooit. En dan toch dit. Met zo’n officieel moment. Maar dan anders, want dat wij het anders willen doen dan misschien als normaal wordt gezien, is deze afgelopen 6 weken wel duidelijk geworden.

Trouwen in het buitenland

Geen lange dag, eindeloze ceremonie, officieel fotomomentje of verplicht handjes schudden op een receptie. Daar begint het al mee. Lijkt me vreselijk. Het gaat om een fijne, bijzondere dag voor ons en alle lieve mensen om ons heen. Niets meer en niets minder. En zo was het idee om in het buitenland te trouwen al snel geboren. Sowieso omdat we graag reizen, maar ook zeker omdat dit een trouwweekend zou betekenen met alleen de mensen die er ècht toe doen. Sicilië was meteen de bestemming die bij ons op kwam. Lange tafels vol met verse pasta’s, lokale wijn en gezelligheid. Heerlijk. Na wat gespeur kwamen we steeds terug bij een te gekke agriturismo waar we met 28 man op één locatie zouden kunnen blijven. Inclusief het trouwen zelf. De eigenaar bleek ook nog eens prima Engels te spreken en ons te kunnen helpen met allerlei formaliteiten. Hoe romantisch een huwelijk in Italië ook lijkt en is, er moet veel geregeld worden. Anders loop je het risico dat je huwelijk bij terugkomst niet rechtsgeldig blijkt te zijn. Wat een anticlimax zou dat zijn. Inmiddels is alles wel zo’n beetje duidelijk, maar is het nog even de vraag of we het allemaal gaan halen qua tijd. En ook financieel. Hoewel trouwen in Italië op zich een stuk goedkoper is dan in Nederland, komen er natuurlijk wel veel meer andere kosten bij kijken. Vliegtickets, transport, overnachtingen, you name it.

Trouwen op Sicilie

Italië versus Nederland

De komende twee weken gaan we de knoop in elk geval door hakken. Wat het ook gaat worden, ik ben er van overtuigd dat onze huwelijksdag heel eigen wordt. Goed bij ons zal passen, intiem en met eigen keuzes. En dat is natuurlijk hoe het voor elke bruid en bruidegom moet zijn toch? Ben je benieuwd wat het gaat worden? Volg me dan de komende weken via het blog van De Bruidshoek!

ten huwelijk: linkje naar artikel aanzoek

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.