Trouwlocatie & ambtenaar.

De locatie
Zoals ik twee weken geleden heb verteld, zou ik jullie laten weten voor welke trouwlocatie wij hebben gekozen.

Onze keus is uiteindelijk gevallen op Fort Resort Beemster. Dit ligt in de gemeente zuidoost Beemster.

Het voldeed eigenlijk gelijk aan al onze wensen, de oude uitstraling van de buitenkant maar toch modern chic ingericht. De manier waarop we werden ontvangen en hoe er met ons mee werd gedacht, gaf ons een goed gevoel. Dat goede gevoel, dat hier onze wensen voor onze dag vervuld konden worden, gaf voor ons de doorslag.

trouwzaal (2)

De trouwambtenaar
Bij een prachtige locatie hoort naar mijn mening ook een prachtige ceremonie. Een ceremonie valt of staat met een trouwambtenaar, dus was de volgende vraag al snel: wie gaat ons trouwen?

In 2014 zijn wij zelf te gast geweest op een paar bruiloften. Hier was goed te zien dat een trouwambtenaar veel invloed heeft op hoe je ceremonie zal verlopen.

Ik heb gelachen en gehuild bij de ceremonie van onze goede vrienden, afgelopen mei. De speech die werd gehouden gaf een goed beeld van het paar, maar ook de grappen en woorden die werden gebruikt waren zo goed gekozen dat het bijna leek alsof zij zelf aan het woord waren. Als ceremoniemeester van hun bruiloft heb ik veel contact gehad met hun ambtenaar, Mariëlle Bouw-Koller. Het viel mij op hoe betrokken zij was. Niet alleen met het bruidspaar maar ook met mij, hun ceremoniemeester. Rond de bruiloft stond ik op het punt om te gaan bevallen van mijn zoon, dus de vraag was dan ook of ik er überhaupt bij zou kunnen zijn op de dag van het huwelijk. Mariëlle mailde mij een week van tevoren om te peilen hoe alles met mij ging en of ik er bij kon zijn op de grote dag. Dit vond ik zeer attent van haar. Het contact verliep toen al heel natuurlijk en prettig.
Wij wisten dus al snel bij wie wij moesten zijn…. Mariëlle!!

fort

Ik wil graag een ceremonie die ons lang bij zal blijven. Ik wil dat er even wordt stilgestaan bij onze liefde, ons gezin en al onze dierbaren. Ik weet dat Mariëlle dit kan, maar had geen idee of ze ook in een andere gemeente een huwelijk kon voltrekken. Ik besloot haar te mailen. Ze reageerde gelijk heel enthousiast en vroeg hoe mijn bevalling was gegaan. Ze verwees me naar haar website Tintelendtrouwen.nl  waar ik meer informatie kon vinden. Als wij willen dat Mariëlle ons huwelijk voltrekt, dan zou ze dit doen als Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand (BABS). Deze optie is duurder dan wanneer je een ambtenaar van de gemeente kiest waarin je trouwt, maar de zekerheid van een geslaagde ceremonie is ons ook wel wat waard.

Na wat mailcontact over en weer werd er al snel een afspraak gemaakt voor een “Kennismakingsgesprek”.

fort (2)

We kregen een warm welkom in haar tuinhuisje met een heerlijk kopje thee voor mij en een kopje koffie voor Jeffrey en begonnen te praten. Het gesprek verliep heel ontspannen en ons enthousiasme groeide. Mariëlle vertelde over wat ze precies doet met Tintelend Trouwen. Een groot pluspunt ten opzichte van “gewone” ambtenaren is het feit dat, in dit geval, Mariëlle echt de tijd neemt om ons te leren kennen, zodat zij een goed beeld krijgt van onze wensen, maar ons ook als stel goed leert kennen zodat de ceremonie daar helemaal op aangepast kan worden.

Na een kennismakingsgesprek volgt een gezamenlijk bezoek aan de trouwlocatie. Daarna komt ze nog een keer bij je thuis om je in je eigen omgeving te zien, waar je je net wat meer op je gemak voelt en neemt zij contact op met de ceremoniemeesters, getuigen en ouders. Op deze manier verzamelt zij alle informatie die zij nodig denkt te hebben om de ceremonie zo passend en persoonlijk mogelijk te maken. Persoonlijk, precies hetgeen wat wij graag wilden.

Na een informatieve en gezellige middag in het tuinhuisje, gaf Mariëlle aan dat we er maar even over na moesten denken en dat ze wel van ons zou horen. Jeffrey en ik keken elkaar aan en begonnen een beetje te lachen. We waren er al lang over uit: “We willen jou, Mariëlle!”
Op de terugweg in de auto hebben Jeffrey en ik nog veel nagepraat en nagedacht over alle vragen die Mariëlle ons stelde. Een van haar vragen was of wij al wisten wie onze getuigen zouden worden. Hier zijn wij inmiddels al uit, volgende week lees je hoe wij onze getuigen hebben gevraagd… en wie het zijn geworden natuurlijk!

Lees hier de vorige blog van Annet.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.