Proefkapsel en op les bij de Bruidshoek

image
Vrijdagochtend, voordat ik mijn doorpas had bij de Bruidshoek, ben ik eerst voor mijn proefkapsel langs geweest bij Ginger van Studio3332. Ik ben bij haar terecht gekomen omdat ze vorig jaar bij de bruiloft van een vriendin ook haar haar deed en ook de kapsels van de moeders van het bruidspaar, (schoon)zussen, getuigen en ceremoniemeester ( ikke dus). Ik was toen heel tevreden over hoe ze mijn haar deed, dus na wat e-mailtjes heen en weer besloten om mijn haar bij haar te laten doen. Op de grote dag komt ze lekker naar mijn huis en doet mijn haar, maar ook die van mijn (schoon)moeder, zussen, getuige, en vriendinnen. Ik heb nu al zin in deze gezellige tut ochtend met al deze lieve vrouwen en zo min mogelijk stress.
Ik had wat plaatjes op pinterest gevonden van kapsels die ik wel zag zitten. Ginger wist er al snel raad mee en ging aan de slag. Ik ben blij dat ik een proefkapsel heb gedaan. De eerste keer zat het niet helemaal zoals ik wilde maar met wat kleine aanpassingen liep ik helemaal happy de salon uit.

Op naar de Bruidshoek voor de laatste doorpas.
Aangekomen bij de Bruidshoek werd ik zoals altijd weer vriendelijk ontvangen. Bart bood ons een kopje thee aan en vertelde dat Bionda er aan kwam. Hier was ik verbaasd over omdat ze er naar mijn weten niet zou zijn. Helemaal leuk dat ze er wel was en mij weer kwam helpen. Al gauw kwam ze aanlopen met mijn jurk. De spanning nam wat toe omdat ik nadat Jeffrey terug was gekomen wat minder ben gaan sporten. Pas ik hem nog wel?? Bionda hielp mij in mijn jurk maar gaf daarbij gelijk de nodige uitleg aan mijn zus en moeder hoe ze mij op de dag van bruiloft moeten aankleden.

Eenmaal aangekleed met alles er op en er aan stapte ik het pashok uit. Hij zit zo goed en staat zo mooi. Je ziet er niks van terug dat er überhaupt iets aan vermaakt is.
Ik was ook heel blij om mijn proefkapsel bij mijn jurk te zien. Nu klopte het plaatje helemaal. Daarvoor was ik nog een meisje met een overdreven kapsel bij mijn jeans. Maar nu paste het er volledig bij. Na wat rond gelopen te hebben in mijn jurk kreeg ik les van Bionda.


We begonnen met les 1 om in de trouwauto te stappen. Ik moet rechts instappen, naast de auto gaan staan, dan een kwart slag draaien en gaan zitten. Mijn jurk moet dan netjes gevouwen worden en dan op mijn schoot worden gelegd. Dus niet gewoon de jurk naar binnen proppen, want dan gaat hij kreuken. Uitstappen doe je eigenlijk op dezelfde manier, maar dan omgekeerd.

Op naar les twee: zitten tijden de ceremonie. Ook hier moet ik weer rechts van mijn aanstaande gaan zitten. Je gaat voor je stoel staan en draait weer een kwartslag. Laat je in de stoel zakken en het is goed. Ik moet vooral rechtop zitten voor de foto’s.

Les drie is een bezoek aan het toilet. Ik had weleens gehoord van achterstevoren op het toilet gaan zitten maar Bionda kwam met een hele andere oplossing, die ik niet echt had verwacht. Het ligt er natuurlijk aan wat voor jurk je hebt, dus helaas kan ik er niet teveel over uitweiden. De tip die ik heb: volg les bij de bruidshoek, dan kan je heerlijk een plasje plegen ;-).

Les vier was voor het feest. Je kan je jurk deels optillen, een beetje opknopen of gewoon laten hangen. Dit is vooral wat je zelf het handigst vindt.


Ik kijk weer terug op een heerlijke middag bij de Bruidshoek. Ik ben blij met mijn jurk en kan niet wachten om hem een hele dag te dragen. De eerstvolgende, en tevens laatste keer dat ik weer naar de bruidshoek ga is twee dagen voor mijn bruiloft. Dan kan ik mijn jurk ophalen. Spannend. Het begint nu al echt op te schieten!

Lees hier mijn vorige blog terug over de lijstjes en de nare dromen voorafgaand aan het huwelijk.

 

 

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.