Op jacht naar dè perfecte trouwlocatie

De Trouwlocatie

Het huwelijk is een relatie waarin er eentje altijd gelijk heeft en de ander de man is”

We beginnen met stap 1 van onze to-do list; de trouwlocatie. We zijn er al snel over uit dat we onszelf niet in het gemeentehuis zien trouwen. We wonen in Almere en hoe mooi het gemeentehuis ook recent is opgeknapt, ik zie mezelf daar niet de deur uit lopen om vervolgens tegen de voordeur van de Mc aan te lopen. No offence, ik houd van m’n werk, maar nee, dat zie ik toch niet zitten. Ik wil het dicht bij ons en onze dierbaren houden en gelukkig zitten Jeffrey en ik wat dat betreft geheel op één lijn. Op zoek dus naar een locatie!

Op onderzoek
Al snel belanden we op toptrouwlocaties.nl. Een goede site om verschillende locaties te bekijken waarbij je ook in een oogopslag kan zien of het binnen je budget past. Niets is zo vervelend om weg te zijn van een locatie die ver boven je budget zit. We struinen veel locaties af, waarbij we vooral op zoek zijn naar een oude locatie, zoals een kerk, met een moderne inrichting. Een moeilijke wens, blijkt al snel, na tientallen locaties te hebben weggeklikt.

large_Trouwauto_versieren

Op zoek naar de mooiste trouwlocatie (foto via trouwen.nl)

Op pad
We maken een selectie van drie locaties en besluiten deze te gaan bekijken via de opentrouwroute. Dit is echt een aanrader. Locaties zijn er op voorbereid dat bruidsparen komen kijken. Dit betekent dat de zalen zo zijn ingericht, zodat je het gevoel hebt alsof het bruidspaar elk moment binnen kan komen wandelen. Ik krijg een goed beeld van wat er allemaal mogelijk is qua aankleding en indeling. Bij elke locatie krijgen we een lekker hapje die bij de desbetreffende locatie past. De persoonlijke aandacht die je krijgt hangt af van de drukte op dat moment.

Al met al hebben wij een goede indruk gekregen van de locaties. Éen locatie viel voor ons gelijk af. Mijn gevoel was er niet goed bij en achteraf bleek het ook boven ons budget. Met twee locaties zijn we uiteindelijk in onderhandeling gegaan.

De beslissing
Na veel wikken en wegen kan ik jullie mededelen dat we er uit zijn! Volgende week onthul ik op welke locatie ons oog is gevallen én vertel ik jullie over ons besluit om te kiezen voor een bijzonder trouwambtenaar…

lees hier vorige blog over de start van mijn voorbereidingen op mijn trouwdag

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.