I DO!

image

Terug in de tijd.
25 september 2014, wat is de tijd voorbij gevlogen. Vandaag zijn we precies zes jaar samen. Ik blader wat door mijn fotoalbums op facebook en waan me even terug in de tijd. De eerste foto samen stamt uit 2008, de avond dat we elkaar hebben ontmoet tijdens het uitgaan in Almere. De rode oogjes verraden onze toestand van dat moment; totaal bezopen. De volgende dag kon ik me dan ook maar weinig meer herinneren van deze avond en dus ook van hem. Ik vond het een knappe gast, maar deed er verder niet zoveel mee. Ik zat toen in mijn hard-to-get-fase en Jeff zelf deed ook niet al te veel moeite. Na 9 maanden sms-contact, wat leidde tot meerdere dates, was de verkering officieel.

Een militair
De relatie was nog maar net beklonken toen Jeff de volgende dag op oefening moest naar Amerika. Dit kenmerkt de gehele relatie. Als korpsmarinier is Jeff vaak voor langere tijd van huis. In 2010 is hij zelfs voor 5,5 maand uitgezonden geweest naar Afghanistan. Dit waren voor mij moeilijke momenten. De angst om hem kwijt te raken stond die tijd centraal in mijn leven. Heel cliché, maar het heeft onze band nog sterker gemaakt dan dat hij al was. We zijn echt een team en steunen elkaar door dik en dun. Onze liefde werd dit jaar bekroond met onze prachtzoon Jake. Ook in deze periode en tijdens de zwangerschap stond ik er vaak alleen voor. De wens om te trouwen zat er, mede door de omstandigheden van Jeffs werk, er bij beiden altijd al in. Jeffrey had het graag op de ouderwetse manier gedaan, eerst trouwen en dan een kind. Hij vergat alleen telkens het aanzoek te doen, klein detail.

Lekker samen uit eten.
Ik meld me af op facebook en leg de laptop weg. Ik maak me klaar voor vanavond. Jeff heeft een etentje geregeld en ik heb al een flauw vermoeden van wat me te wachten staat. Ik probeer me koel te gedragen en te doen alsof ik niks door heb, maar in de auto onderweg naar het restaurant komt er geen stom woord uit Jeffrey. “Gezellig hé, samen uit eten?” grap ik. Eenmaal aangekomen bij de boathouse, begin ik te twijfelen. Boathouse is afgeladen. Is er überhaupt nog een tafel met twee stoelen beschikbaar? We worden vriendelijk ontvangen en de zoektocht naar een tafel voor twee kan beginnen, denk ik. We lopen door het volle restaurant…door naar de achterkant waar we aankomen bij een deur. Bij de deur zegt de gastvrouw vriendelijk “geniet er van”en geeft ons een dikke knipoog. Jeff doet de deur open. Mijn mond valt open. De zaal is prachtig versierd met ballonnen, bloemen en slingers. In het midden van het zaaltje staat een prachtig gedekte tafel met zilver servies en rozenblaadjes. Ik neem plaats en het schiet me ineens te binnen dat ik blij ben dat ik die avond waterproof mascara had opgedaan. Ik hield het nu al amper droog. Hij heeft werkelijk aan alles gedacht, zelfs mijn lievelings cd heeft ie opgezet.

Het aanzoek.
In tegenstelling tot aan het begin van de avond, begint Jef na het voorgerecht opeens te lullen in een tempo alsof ie de laatste trein moet halen. Ik onderbreek hem door te zeggen dat we geen haast hebben en dat ie gewoon met mij mee mag rijden aan het einde van de avond. Ik zie hem diep ademhalen en dan naar zn broekzak reiken. Hij staat op van zijn stoel en zakt langzaam door zijn knieën. “Lieve Annet, we zijn vandaag precies 6 jaar samen en de ouders van ons kleine ventje Jake. We hebben samen veel meegemaakt en dit heeft ons sterker gemaakt als koppel. Ik houd zielsveel van je en wil je nooit meer kwijt. Wil je met me trouwen?”. Ik ben diep ontroerd en de tranen schieten in mijn ogen. Natuurlijk wil ik niets anders dan met hem trouwen. “Ja!”, roep ik dan ook uit en vlieg hem in de armen. Jeffrey trekt de champagnefles open en zie ik hem voor het eerst deze avond zichtbaar ontspannen. De druk is van de ketel en we beginnen al gauw enthousiast ideeën uit te wisselen over de grote dag. We fantaseren er op los. Trouwen we in een kasteel ? Reizen we af naar Hawaï? Ga ik voor een klassieke witte jurk, of doe ik lekker gek en trouw ik in een onesie? We hebben in ieder geval een hoop om over na te denken, maar een ding weten we zeker, trouwen zullen we en wel op 25 september 2015.

 

aanzoek

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.