Hoe vraag ik mijn getuigen?

De rol van de getuigen.
Het kiezen van de getuigen bleek een lastige klus. De getuigen vervullen een speciale rol op onze grote dag. De getuigen moeten een handtekening zetten onder onze huwelijksakte. Met deze handtekening geeft de persoon als het ware toestemming voor ons huwelijk. Voor mijn gevoel kan dat dus niet zomaar iemand zijn.

Om tot een goede beslissing te komen ging ik bij mezelf na wat ik belangrijke aspecten vind van een getuige. Mijn getuigen en ik moeten een goede band hebben. Het moet iemand zijn die mij goed kent, waarmee ik kan lachen. Iemand die ik midden in de nacht kan bellen en waarvan ik weet dat hij/zij voor mij klaar zal staan en ik voor hem/haar. Ook vind ik het erg belangrijk dat ze het goed met Jeffrey kunnen vinden en dat ze voor de volle 100% achter ons huwelijk staan.

Wij bevinden ons in de luxe positie, waarbij we meerdere mensen om ons heen hebben die binnen onze omschrijving vallen. Helaas mag je maar twee getuigen per persoon kiezen, wat het daarom juist zo speciaal maakt.

Wie gaat het worden
Eigenlijk was mijn keuze heel voor de handliggend en de, voor mijn gevoel, meeste logische. Ik heb mijn broer Martijn en mijn zus Sonja gekozen. We hebben een hele sterke band en ik wil niks liever dan dat zij hun handtekening zetten bij mijn huwelijksvoltrekking.

Ik had mijn keuze gemaakt, maar willen zij dit ook? Jeffrey, die zijn zusje Joyce en beste vriend Patrick als getuigen heeft gekozen, en ik wilde onze getuigen op een speciale manier vragen.

Het vraagmoment
We wilden ze iets geven wat ze kunnen dragen op onze trouwdag, zodat ze zien hoe belangrijk wij hun functie als getuigen zien. Door te surfen op het internet stuit je op hele leuke ideeën om je getuigen op originele wijze te vragen.  Wij hebben uiteindelijk gekozen om voor de zussen een armbandje te kopen waar Sister op staat en een hartje. Voor de mannen kozen we voor stoere manchetknopen waar Best Man op staat.

Tijdens een etentje bij mijn moeder thuis vroeg ik mijn broer en mijn zus om hun aandacht. Ik gaf ze het cadeautje en eigenlijk sprak de rest voor zich. Het was een mooi moment om mijn getuigen te vragen. Achteraf jammer dat ik er geen foto van heb gemaakt, dus hierbij meteen een tip voor als je je getuigen nog gaat vragen ;-).

Een (andere) leuke manier om je getuigen te vragen is met behulp van de ‘Almost Married’ kaarten van Bonjourtoyou.nl. Dit zijn kaarten waarmee je op de foto kan, waar teksten op staan die betrekking hebben op je bruiloft. Afgelopen week heb ik ze gewonnen door mee te doen aan een actie van debruidblogger.nl. Vanaf nu ben ik ze volop aan het gebruiken bij alles wat ik regel voor de bruiloft. Onderstaand kaartje heb ik al in mijn tas gestopt, samen met mijn selfiestick. Klaar voor mijn bezoek aan de bruidshoek om mijn droomjurk uit te kiezen! Tot over 2 weken.

Klaar voor mijn bezoek aan de Bruidshoek

Lees hier mijn vorige blog over de trouwlocatie en ambtenaar.

 

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.