Genomineerde Blogbruid – Maaike

Blog huwelijksaanzoek Robin-Maaike

25 april 2017; Key West, Florida, USA

Het is 1 september 2016, mijn vriend Robin is aan het werk in hartje Nijmegen en besluit ineens naar een Swarovski winkel te gaan in de binnenstad om een verlovingsring te kopen voor mij… Voor mij…?! Voor mij!

Maarja waar laat je zo’n ring als je voor jezelf de stap hebt gezet om hem te kopen maar wilt wachten op het zogeheten “juiste moment”? Ja in huis is toch een beetje kansloos, want ja als vrouw kom je natuurlijk OVERAL in huis…..of toch niet? Tussen de loungeset kussens bovenop onze grote schuifdeur-kast daar kan ik EN niet bij EN ik zal er echt nooit kijken, dat leek Robin een perfecte plek. Zo gezegd zo gedaan. De ring lag maaaaandenlang tussen de loungeset kussens op onze slaapkamer…..

En toen ineens was het december en bedacht ik weer dat het tijd was voor een leuke vakantie (iets was we het liefst 10x per jaar doen, maar we komen uiteindelijk altijd wel aan 4x, lucky us!). Samen boekten we een superleuke vakantie in Florida met een camper, een rondreis van 2 weken. Alle hot-spots online al bekeken, een soort van reisplan gemaakt en ineens was het zover; zaterdag 22 april vlogen we naar Miami! Maar in de tussentijd moesten natuurlijk in maart die loungeset kussens terug de box in die buiten staat… Toen ik erover begon, wist Robin niet hoe snel hij zich naar boven moest haasten om de kussens in de box buiten te leggen. De schat, dacht ik nog, hoe lief dat hij dat gelijk gaat doen (zoals hij is).

 

Natuurlijk had ik in het vliegtuig een cadeautje bij me voor Robin, dat doe ik wel vaker, gewoon wat leuks geven op reis. Dit keer was het een 2 kilogram (beetje jammer van de extra kilo’s in de koffer) zware Fatboy Lamzac, zo’n heerlijke chille zitzak die door de wind wordt opgeblazen. Even heen en weer schudden en hij is vol. En natuurlijk verwacht ik dat dit dan voor mij gedaan wordt en Robin is daar de beste persoon voor om dit te doen 🙂 Dus wij zitten in ons hotel in Miami (de eerste nacht mag je niet direct de camper ophalen) en ik geef direct mijn cadeautje met de woorden; “Robin, ik heb een cadeautje voor je”. Samen lachten we en fantaseerden we die nacht al over het opblazen en het chill liggen samen heerlijk op onze ligzak (uiteraard in het zonnetje, op het strand, bij de zee; iets wat in Florida zeer gemakkelijk te vinden is ;-))

En toen ineens was het maandag 24 april 2017, we vertrokken in onze camper vanuit Miami naar Key West. We wilden dolgraag de zonsondergang bewonderen in Key West (het meest zuidelijke punt van de Verenigde Staten), maar het camperbedrijf werkte niet echt mee…. We wisten dat het minimaal 4 uur rijden was en we wilden (uiteraard) nog avondeten en de zonsondergang zou toch echt al wel rond 7.50 PM gaan gebeuren… Robin reed in onze net gearriveerde camper snel maar veilig richting het zuiden. Supermooie omgeving, baaien, riffen, Keys, zon, zee, strand en natuurlijk SAMEN! Heerlijk!

Ondertussen moesten we tanken en vroeg de tankstation houder of het “my husband” zijn creditcard was of de mijne. Ik dacht nog; nee, wij zijn niet getrouwd meneer! Op onze dineerplek vlak na de Zeven Miles Bridge vond er een uitgebreide fotoshoot plaats van een net getrouwd stel. Ik dacht nog; ja, leuke locatie! Maar nee, wij zijn niet getrouwd.

En dan toch…. Om 7.30 PM, just in time, zaten wij samen op een steiger op een rustige plek in Key West (die zijn moeilijk te vinden, maar wij vonden het ;-)) het begin van de zonsondergang te aanschouwen. De sfeer was fantastisch, maar toch ook een soort gespannen ofzo… Als echt gevoelsmens besefte ik dat het een bijzondere avond ging worden, ook omdat we er zolang naar uitgekeken hadden, überhaupt deze vakantie maar ook de camper, het samenzijn, het klimaat en ook zeker dè zonsondergang van Key West.

De zon was onder, iedereen verdween van de steiger en wij bleven zitten. Heerlijk samen genoten we na, na de zonsondergang van het prachtige schouwspel in de lucht met alle kleuren (vaak is dat nog mooier dan de zonsondergang zelf…..!). Robin zei ineens tegen mij; “Maaike, ik heb ook een cadeautje voor jou!” “Ohw wat gaaf” dacht ik nog, want Robin is niet zo van de bloemen, cadeautjes, lieve woordjes. Dus ja, des te meer bijzonder wanneer hij WEL die moeite neemt! En ineens kwam er een Swarovski doosje uit z’n tas (waarom had hij trouwens die tas bij zich…….?! Voor het bekijken van een zonsondergang op 10 meter van onze camper???). Het doosje was voor mij, inclusief de inhoud! En wat voor inhoud!

Ik zag de ring en moest heeeeeel hard en heeeeel lang huilen. Ik zei helemaal niets, was compleet perplex (nou dat gebeurd niet snel ;-)) en zoende Robin zo hartstochtelijk en zacht en lief, ik wist niet wat me overkwam…..

Robin, met ook de tranen in z’n ogen zei na 2 minuten; “Ik hoef niets meer te vragen denk ik?” En ik zei; “jawel, JAWEL!” “Lieve Maaike, wil je met me trouwen?” stotterde Robin. En ik zei: “JAAAAA!!!”

Samen vierden we dit feestje heel klein en intiem op de steiger vlak na de zonsondergang. Niet lang erna besefte ik dat het in Nederland 25 april 2017 was, de datum dat we 8 ½ jaar samen zijn… Zo bijzonder…

Ik was zo perplex, Robin zoiets voor mij doen?! WAUW! Ik grapte nog; “Nou schat, we trouwen over 5 jaar wel, want hier kan ik 5 jaar lang op teren, het feit dat jij naar een winkel bent gegaan, een ring voor me hebt gekocht, dit aan niemand verteld hebt en dan op zo’n manier op 25 april mij vragen?! WAUW!”

 

Natuurlijk wilde ik direct mijn ouders bellen en ook de ouders van Robin natuurlijk. Maarja, het was inmiddels 2 AM (25 april dus) en ja als ik dan zou bellen zou niemand een oog dichtdoen de rest van de nacht dus we besloten het voor onszelf te houden en de volgende ochtend onze ouders te bellen. Gelukkig waren ze beiden samen thuis (het was in Nederland 1 PM, bij ons 7 AM) en vertelden we het hele verhaal. Iedereen was compleet verrast! Wij, trouwen?!

Ik hoef niet verder uit te wijden over onze FANTASTISCHE vakantie in Florida die na het aanzoek nog zo’n 10 dagen duurde!

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.