Blogbruid Marlous – Blog 3: Welke trouwlocatie te kiezen?

A’dam toren
Toen ik 2 jaar geleden voor het eerst in de A’DAM Toren aan het IJ kwam, riep ik gelijk dat indien ik ooit zou gaan trouwen, ik dat per se hier zou willen doen…. Wat een fantastisch mooie locatie is dat.

Ik had het al helemaal in mijn hoofd; trouwen ergens in de zon langs het water en dan het feest in de Loft. De Loft, voor diegene die het niet kennen, is een luxe penthouse die bestaat uit een dubbele verdieping. Het heeft 6 metershoge ramen waardoor je uitzicht hebt over heel Amsterdam centrum. Ik was direct verliefd….

Klein of groot
Toen kwam de dag dat we serieus na moesten gaan denken over locaties. Geloof me; alles is de revue gepasseerd. Van klein en knus tot groots en meeslepend. Buiten in een bos, aan het strand, in een kasteel, onder een grote festivaltent… als je je erin gaat verdiepen ben je al snel de weg kwijt; alles is mogelijk.

Como & Co
Ralph en ik kwamen voor overdag uit bij een locatie aan een meer bij ons in de buurt; Como & Co. De sfeer die hier hangt is heel ontspannen, laagdrempelig en heeft iets festival-achtigs. We komen er in de zomer graag om met een glas wijn lekker aan het meer te zitten; het leek echt perfect!

In de avond konden we dan met alle daggasten naar de A’DAM Toren vertrekken om daar, samen met de avondgasten, een knalfeest te beleven in de Loft. Dit leek het perfecte plaatje!

Na heel veel wikken, wegen, praten en overdenken besloten we dat dit het toch niet zou zijn. Als we de dag zouden verdelen over 2 locaties, viel het geheel niet in ons budget. Ook zou het minder relaxed zijn om te moeten verkassen overdag. Daarnaast zou iets dichter bij huis wel fijn zijn voor de gasten. We hebben er nog over nagedacht om de hele dag bij Como & Co te vieren, maar voor het aantal feestgasten vonden wij de binnenlocatie weer te klein.

Ik baalde wel; de schitterende Loft moest ik uit mijn hoofd gaan zetten…

Papa’s Beach House
Maar dat balen was snel voorbij toen we door mijn schoonvader op Papa’s Beach House werden gewezen. Papa’s wat? Het zou ook aan het water liggen in een rustige omgeving. Ik had er nog nooit van gehoord, Ralph kende het ook nog niet. Maar dat duurde niet lang! Na wat speuren op internet hadden we direct een afspraak gemaakt om de locatie te bekijken. Opnieuw waren we verliefd. Dit zou het worden!

Ik ben super gelukkig met het feit dat alles hier gaat gebeuren; de ceremonie, de borrel, het eten en het feest! Super gaaf!

Als je met een kleiner gezelschap bent, moet het wel knus kunnen zijn vind ik. Bij Papa’s Beach House heb je van alles; gezellige hoekjes buiten op het ‘strandje’, zitjes aan het water, een prieeltje voor de ceremonie buiten (en binnen als het echt moet!) en ruimte op het terras voor een lange dinertafel.

De sfeer is er sprookjesachtig en we kunnen het helemaal aankleden zoals wij het willen. Het lijkt me mooi om de aankleding overdag rustig te houden met alleen wat bloemen en om ’s avonds alles te verlichten met lampionnen en kaarsen… Het duurde misschien even voordat we er uit waren, maar ik zie het nu helemaal voor me.

Ik kan niet wachten op dit sprookje!

Lees hier de vorige blog van Marlous “Bij het begin beginnen”

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.