Blogbruid Marlous – Blog 4: Van klein naar iets groter

Een lieve vriendin gaat vandaag trouwen en wij mogen de hele dag met hun de liefde mee vieren. De bruiloft is aan de andere kant van het land op de grens met Duitsland. Sterker nog; de ceremonie is in Nederland, de borrel en het feest weer in Duitsland. We steken ons in onze mooiste outfit die past bij hun thema en gaan op pad. We moeten nog ruim 1.5 uur rijden, dus lekker muziekje op en gaan!

Vooraf hadden mijn vriendin en ik al lekker zitten keuvelen over hoe zij alles ervaart en wat er allemaal moest gebeuren.  We regelden een knutselmiddag en ik hielp haar met wat laatste dingen. Ik kreeg hier geen stress maar zeker wel kriebels van, want het is ongelofelijk wat zij allemaal zelf in elkaar knutselt. Ik ben zooooo benieuwd naar de dag zelf!

Gelukkig ‘mag’ ik van haar afkijken op haar dag, we hebben toch geen dubbele gasten 😉

De ceremonie is op een schitterende plek onder de bomen, waar de witte stoeltjes staan opgesteld met een uiterst schattig prieel aan het einde. Zeker dat ik ook die sfeer wil creëren! Gelukkig is het mooi weer, de weersverwachting was al dagen namelijk echt dramatisch. Maar of het zo bedoeld is, schijnt de zon zelfs! We nemen plaats op de stoeltjes en vinden daar een pakketje met een zakdoekje (voor ‘the happy tears), een flesje water en een flesje bellenblaas.

Ik kijk om me heen en vind het er allemaal enorm knus uitzien. Heerlijk intiem zoals dat ik het zelf in mijn hoofd heb. Als ik tel hoeveel mensen er uiteindelijk bij de ceremonie aanwezig zijn, zijn het er bijna 3 maal zoveel als wij hadden bedacht. Serieus? Ok. Dat is dan nog wel een puntje om over na te denken want ik gok dat 30 dag-gasten dan wel érg weinig is. Ik knijp ik Ralph zijn hand en fluister in zijn oor hoeveel stoeltjes ik heb kunnen tellen. Hij kijkt me veelbetekenend aan; we denken gelukkig het zelfde.

Uiteraard kijk ik tijdens de ceremonie mijn ogen uit, want het is allemaal zo liefdevol in elkaar gezet. Ik krijg er voldoende inspiratie van en krijg er echt zin in!
Buiten het genieten van al het moois om, kletsen we de rest van de dag een beetje over de gastenlijst . De dag-gastenlijst vooral, want die kunnen we nu uitbreiden! Voelt dat even lekker!

De borrel, de taartentafel, de versieringen, het gastenboek,  de aankleding… ik zuig alles in me op.

Ik besef me wel dat de liefde die op die dag overal rond dwarrelt je dag maakt. Je kunt nog zoveel bloemstukken neerzetten of zo’n grote taart aansnijden; de liefde moet je voelen.

Dát is nu dan ook precies het doel. Maar voor de zekerheid heb ik mijn vriendinnen wel de opdracht gegeven om alle hak- en olvarit-potjes te bewaren om mee te kunnen knutselen. Gewoon. Voor de zekerheid 😉

Lees hier de vorige blog van Marlous “Welke trouwlocatie te kiezen”

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.