BLOGBRUID MARLOUS – BLOG 8: PROEFKAPSEL

Niemand heeft denk ik zoveel vriendinnen om zich heen als ik, die kapster zijn. Buiten het feit dat het normaal gesproken heel makkelijk is, is het voor nu vooral super fijn!

Ik heb Joyce gevraagd om mijn haar te doen met de bruiloft. Zij knipt mijn haar al jaren en ik weet zeker dat zij het heel goed kan!
Dus afgelopen vrijdag mocht ik naar de salon komen waar ze werkt, PUIK kapper, zodat we alvast wat konden oefenen. Gewapend met een telefoon vol printscreens en Pinterest-foto’s stapte ik bij haar binnen. Ik was niet echt zenuwachtig maar had er wel erg veel zin in… alles komt nu elke keer een beetje dichterbij, alles wordt nu steeds ‘echter’.

Joyce wist natuurlijk allang wat mijn idee is voor de bruiloft maar we hebben samen alle foto’s nog eens rustig doorgenomen. Wat ik voornamelijk heel belangrijk vind is dat het kapsel bij me past. Niet dat ik ineens met pijpenkrullen of een heel strak kapsel de deur uit stap ofzo 😉
Terwijl ik lekker aan een kopje thee zat en met haar collega’s zat te kletsen ging Joyce aan de slag. Er kwamen eerst een krultang en een föhn bij kijken. Daarna een wafeltang en heel, heel veel speldjes.  Er werd van alles ingespoten maar ook weer van alles uitgekamd. Joyce legde me uit dat we op die manier het Roy-Donders-effect tegen gingen… aha!

Wat wel echt fijn is wanneer vriendinnen je helpen met zulke dingen is dat alles én ontspannen is maar ook heel eerlijk gaat. Bij een onbekende kapper zou  ik niet zo snel zeggen als ik iets minder mooi vind, maar nu hebben we heerlijk 2 uur lopen knutselen aan mijn kapsel waarbij we ook af en toe iets nieuws probeerde.  Joyce kon ook lekker haar gang gaan, ik vertrouw haar en weet zeker dat ze het 10x beter doet dan ik, haha! (no pressure hoor Joyce, haha)
En dat bleek ook, want toen ze klaar was, was het precies zoals ik had bedoeld. Helemaal Lous. Ik was echt super blij!

Voor het verrassingseffect hebben we die 374 speldjes er wel weer uit gepeuterd en heeft Joyce een Grace Kelly rol bij me gemaakt. Dit leek me super grappig want hiermee kon ik Ralph lekker voor de gek houden. Heerlijk met heel veel haarlak en 1 losse pijpenkrul langs mijn oor. Dit zou hij namelijk veeeeeel te stijf vinden…. dacht ik! Niet dus. Haha! Zijn reactie was zelfs zo enthousiast dat ik bijna begon te twijfelen aan mijn echte ‘bruidskapsel’. Bijna dan hoor. Want Grace Kelly met een pijpenkrul… dat ben ik in ieder geval niet ;).

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.