Blogbruid Marlous – Blog 6: Hoe kies ik de juiste bruidsfotograaf

Ik zit met mijn laptop op schoot en open Instagram, Facebook, Pinterest en Google tegelijk. Al wekenlang heb ik elke link opgeslagen, elke foto in een apart mapje geplaatst, ben ik bruidsfotografen gaan volgen en heb ik offertes opgevraagd. Pppfff…. Het is een grote jungle; het land der fotografen.

Voor mijn gevoel kunnen we volgende week al trouwen. Ik heb mijn jurk. Ralph heeft zijn pak.
De taart, de bloemist, de geloftes, decoratie, ringen, de band, uiteraard de locatie…. Alles is al rond. Maar OMG die fotograaf. Ik weet ook dat ik het elke keer uitstel. Er staan wel meer dan 15 offertes in mijn mailbox en elke keer als ik Gmail open zie ik ze weer… Ja, ik moet er echt een keer voor gaan zitten.

Ok. Nu dus. Ik heb een tactiek bedacht. Op Instagram kijk ik wie ik precies ben gaan volgen, dan zoek ik die op internet op. Als ik dan alle portfolio’s naast elkaar open heb staan, kan ik heel gemakkelijk de minst aantrekkelijke wegklikken en ook gelijk uit mijn Insta-volg-lijst verwijderen. Als het goed is blijft er dan 1 over. Of 2. Maar niet meer dan 3. En dan wordt het kiezen geblazen.

Na ongeveer 40 minuten heb ik alle portfolio’s geopend, alle opgeslagen links op facebook eruit gehaald, pinterest opengezet en instagram op mijn telefoon ernaast. Met een grote pot thee en een reep chocola; ik ben er klaar voor.
Uiteindelijk heb ik na 1,5 uur nog 4 sites openstaan, die me alle vier aanspreken. Allemaal een eigen stijl. Allemaal een eigen prijs. Ik besluit dat het voor mij even voldoende is, en dat ik Ralph vanavond ga laten kiezen. Ik vind ze tenslotte allemaal mooi!

Ok. Genoeg. Laptop opzij.
Ik pak mijn telefoon, sluit instagram en open mijn mail. Ik heb een nieuwe mail die ik nog niet had gezien van de fotograaf Mariska de Groot. Grotografie heet haar bedrijf. Goed bedacht 😉 Ik scroll door haar profiel en na nog geen 30 seconden ben ik er al over uit; zij gaat het worden! Met super mooie en heldere foto’s is het voor mij duidelijk. De prijzen weet ik niet. Die staan er niet bij. Maar eerlijk is eerlijk, dat maakt me nu ook even niets meer uit! Wat bizar dat ik net 1,5 uur heb zitten spitten door verschillende portfolio’s en dat Mariska me in nog geen minuut inpakt met haar foto’s…

Ik open haar portofolio en bekijk alles nog eens aandachtig. Dan lees ik nog een keer de mail die ze me terug heeft gestuurd waarin ze  ‘het lijkt me super tof om jullie dag vast te leggen’ schrijft. De datum dat wij gaan trouwen is ze dus nog beschikbaar. En super grappig dat ik blijkbaar niet de enige ben die het woordje ‘tof’ nog gebruikt.
Ja, ik maak het makkelijk voor Ralph; hij hoeft niet meer te kiezen vanavond, dat heb ik net al gedaan!

De volgende stap is een afspraak maken en kijken of het klikt. Na wat heen-en-weer besluiten we een skype-klik-gesprek te hebben aangezien Mariska in Groningen woont. En zo gezegd, zo gedaan. We hebben uiteindelijk 30 minuten zitten kletsen met z’n 3en over ons, over haar, de bruiloft, haar gezin, ons leven met elkaar, haar werk en wat ze eventueel voor ons kan betekenen. Zonder dat we elkaar in het echt hebben gezien maken we samen de definitieve keus; Mariska wordt onze fotograaf. Ik vertrouw op mijn gevoel, het gesprek en haar foto’s.

Dit vind ik echt tof. Super tof!

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.