Blogbruid Marlous – Blog 5: Mijn bezoek aan de Bruidshoek

Het is zover, de jurken-pas-dag is aangebroken!
Samen met mijn moeder, zus, schoonmoeder en 2 vriendinnen stappen we al vroeg in de auto. Om 9.30 uur staat de afspraak bij de Bruidshoek, en ik wil niet te laat komen!

Stiekem ben ik best nerveus. Want wat nu als er geen enkele jurk mij mooi staat? Of wat als ik dat speciale gevoel niet krijg? Of wat als ik iets kies wat Ralph niet mooi zal vinden? Ppff….  Ik ben duidelijk zenuwachtig.

Wekenlang heb ik de site van de Bruidshoek afgestruind. Ik had wel al enig idee wat voor soort model er bij mijn figuur zou passen maar alsnog is er zo-veel om uit te kiezen; halter, a-lijn, kort, lang, mouwen, strapless, kleur, strak… je zou bijna de weg kwijt raken.

Verlanglijst
Maar daar hebben ze bij de Bruidshoek iets op gevonden: de ‘wishlist’. Tuurlijk kennen wij vrouwen dit fenomeen van het online shoppen. Het betekent simpelweg dat je álles wat je mooi vind ik een bepaald mapje kan opslaan en er later nog eens naar kan kijken. Uiteraard deed ik dat ook. Vanaf moment 1 vlogen er non-stop jurken in én uit de wishlist, want elke keer leek me iets anders heel gaaf. Lekker impulsief als ik ben, het ging echt alle kanten op! Want hoe hard ik ook altijd roep dat ik niet van bling-bling hou; ook daar had ik jurken van opgeslagen. En korte. En gekleurde. En vintage. En klassieke. Ik had duidelijk teveel keus 😉

Top 3
Op de avond voor de jurken-pas-dag mailde ik mijn wishlist naar de Bruidshoek, zodat de jurken de volgende ochtend al klaar zouden hangen zodra wij binnen kwamen. Ik kreeg direct een mail terug dat 7 jurken teveel** waren om klaar te hangen; ik mocht de 3 mooiste uitkiezen. Ja jeetje. Nog een keer goed kijken dus. Uiteindelijk is dit natuurlijk heel logisch want je kunt nooit 7 jurken allemaal even mooi vinden! Mijn top 3 werd gekozen en ik was er echt super blij mee. Mijn favoriet was alleen nog wel een beetje ‘een dingetje’, want die vond ik écht super mooi, maar tegelijkertijd had ik het idee dat ik daar wellicht niet het juiste figuur voor zou hebben. Nou goed. Dat was pas de zorg van morgen.

Eindelijk passen
En toen was het eenmaal zover. We werden ontvangen met een lekker kopje koffie en samen met de verkoopster hebben we zitten kletsen wie ik allemaal bij me had en wat mijn ideeën voor de bruiloft zijn. Het viel me direct op hoe ontspannen het allemaal was, de zenuwen waren weg en ik wilde vooral gewoon gaan passen!

Mijn favoriete jurk werd de eerste jurk die ik aan kreeg. Wauw. Wauw. Wauw. Wat een mooie jurk. Toen jurk nummer 2. Daarna jurk nummer 3. Het waren 3 hele verschillende jurken, maar dat gaf me wel direct een goed beeld van welke kant ik op wilde.

Na deze eerste ronde hebben we weer even wat gedronken met elkaar en ging de verkoopster opzoek in de rekken naar andere jurken die de eerste jurk zouden kunnen overtreffen. Jurk 4 ging aan. En jurk 5. Uiteindelijk jurk 6. Er kwamen sluiers bij kijken. En pumps. Sieraden. Zelfs een bird-cage. Maar het enige wat ik kon denken was ‘wanneer mag ik de eerste jurk weer aan?’…

Het gevoel
Zo gezegd, zo gedaan. Ik werd weer in jurk 1 gehesen en geloof het of niet; ik had HET gevoel. Mijn lichaam kriebelde, ik kreeg het warm en mijn ogen prikte. Iedereen was het ermee eens en ik moest mijn tranen wegvegen. Wat super fijn! Ik ben gewoon geslaagd! In de jurk die al die tijd al favoriet was. Jeetje wat een opluchting. Wat een fijn gevoel! De champagne werd opengetrokken en ik kreeg zelfs een lief cadeautje van mijn zus…

We eindigden de dag met een heerlijke high-tea met uitzicht op MIJN jurk, die naast onze tafel aan een spiegel hing. Terwijl ik genoot van de heerlijke sandwiches en champagne kon ik eigenlijk maar van 1 ding écht genieten; dit fantastische gevoel. Cheers!

Lees hier de vorige blog van Marlous over het uitbreiden van de gastenlijst.

**Wij van de Bruidshoek zeggen altijd geef een top 3 door omdat er dan ook ruimte is voor onze adviseuses die met hun jarenlange ervaring altijd ideeën hebben over wat er mooi bij een dame zal staan. Ook staren sommige dames zich soms blind op een bepaalde stijl maar dan blijkt vervolgens dat deze stijl toch niet is wat ze ervan hadden gedacht er ontstaat een tunnelvisie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.