Voor de mooiste dag van je leven

Wat is een mooi alternatief voor een stropdas?


Ook voor de bruidegommen is er veel keuze in wat ze dragen.
Kies je voor een strakke mannelijke stijl dan is een stropdas een mooie keuze. Veel gasten op de bruiloft zullen kiezen voor een gekleurde das al dan niet met motieven, dus dat is dan niet de beste keuze voor de bruidegom. Je wilt er immers wel uitspringen.
Daarom zie je veel bruidegommen die kiezen voor een stropdas in het ivoor. Een echte trouw-stropdas. Met zo'n das zie je er heel stijlvol uit en ben je echt de bruidegom. Chic!

Wil je er echt uitspringen, ook qua das, dan zou een plaston een mooi alternatief kunnen zijn. Dit is een brede korte das die de bruidegom uniek maakt ten opzichte van zijn mannelijke gasten die naar alle waarschijnlijkheid allemaal een stropdas zullen dragen. Een plastron is wat losser geknoopt dan de stropdas en heeft een hele feestelijke uitstraling. De knoop van de stropdas kan heel los en nonchelant vormgegeven zijn, maar er zijn ook iets strakkere alternatieven. In ieder geval zorg je er met een plastron voor dat je echt de bruidegom bent en er heel feestelijk uitziet.

Wanneer zowel een plastron als een stropdas niet jouw ding zijn kan je natuurlijk ook kiezen voor een mooie vlinderdas ook wel bekend als strik. Deze stijl is vooral hip onder de mannen die voor een wat meer vintage stijl gaan. Vaak zie je dat dit ook wat meer gecombineert wordt met kostuum in een wat meer vintage stijl. Zeker op het gebied van stoffen is er veel keuze in een ietwat nonchelantere stof. Veel bruidegommen noemen dat tweed, maar echt tweed is veel te warm voor een hollandse bruiloft. 
Daarom kiezen onze merken voor stoffen met een tweedachtige structuur en uitstraling, maar dan in een mooie wol of wolzijde kwaliteit. Heerlijk om te dragen en in de stijl die je wenst. 

Plastron voor de bruidegom
Deze bruidegom draagt een mooi plastron. Een plastron is er in deze ietwat rommilge variant, maar er bestaan ook plastrons waarbij de knoop wat strakker gevouwen is.

strikje als alternatief voor een stropdas bruidegom
Deze bruidegom draagt een strikje. Met de komst van wat meer vintage gerichte pakken is ook het strikje met een opmars bezig.

bruidegom met stropdas
Deze bruidegom draagt een perfect gestrikte stropdas. De keuze van de bruidegom die houdt van strak en stijlvol.

terug naar de meest gestelde vragen