Coronablog 9 – Van 100 cupcakes tot livestream, door Susanne Ottenheym

Op 1 april 2020 was het eindelijk zover: ik zou als fulltime trouwfotograaf aan de slag gaan. Ik leefde sinds de zomer van 2019 naar dit uitstekend geplande moment toe. Met een stuk of 20 bruiloften op de planning, waarvan zeker 10 in het voorjaar, kon ik vanaf april 2020 gaan knallen en bruidsparen voorzien van mooie herinneringen van hun dag. Dat was het plan.

Zoals je nu kunt voorstellen is dat plan heel anders gelopen dan ik me voorstelde. Door de komst van Corona had ik het vanaf maart druk met het meedenken met bruidsparen en het doorsturen van backup data. Ik zag mijn agenda langzaam aan leger worden. Dus toen ik in april twee aanvragen binnen kreeg voor bruiloften in juni was ik dan ook ontzettend blij & verrast. Na drie keer checken of de bruiloften wel écht in 2020 gingen plaatsvinden, heb ik vol enthousiasme op de aanvragen gereageerd. Yes, ik mocht weer bruiloften fotograferen!

Beide aanvragen waren oorspronkelijk maar voor een paar uurtjes. Een ceremonie en nog wat foto’s in de binnenstad van Leiden. De vorm van de opdrachten was grotendeels nog afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het Corona virus. Was het straks wel weer toegestaan om met meer dan 2 man buiten op straat te zijn? En hoeveel gasten zouden er mogen komen? Ondanks deze vraagtekens waren de bruidsparen ervan overtuigd om te gaan trouwen. En goed ook, want met het openen van de horeca werden de mogelijkheden opeens enorm uitgebreid. Eén van mijn bruidsparen zag dit als hun ultieme kans om iets moois neer te zetten op hun originele droomlocatie. In plaats van een tweetal uur, mocht ik gedurende hun hele dag aanwezig zijn. Wat een feest!

De koppen werden bij elkaar gestoken en er werd een creatief plannetje gesmeed om zoveel mogelijk gasten bij hun dag te betrekken. In plaats van één enorme bruidstaart kwam er een kleine, gecombineerd met 100 cupcakes. Deze cupcakes in de smaken van de taart werden de dag voor de bruiloft door heen Nederland gebracht met een flesje bubbels. Er werd een livestream opgezet zodat iedereen, met hun cupcake, de ceremonie kon bewonderen.

Op verschillende tijdsmomenten was er een wissel van gasten, zodat meerdere clubjes vrienden aanwezig konden zijn. En van iedereen die er niet bij kon zijn waren er foto’s door de locatie heen gehangen. Het bruidspaar heeft enorm genoten van hun dag, en ik als fotograaf misschien wel net zoveel!
Ook al heeft Corona veel roet in het eten gegooid, veel bruidsparen pakken nu als nog hun kans om te trouwen. Het ene bruidspaar ziet dit als de ultieme gelegenheid om verre achterneven een keer niet uit te nodigen, het andere bruidspaar weet hun droomlocatie te boeken omdat deze nu eindelijk niet is volgeboekt. En daarnaast zal 2021 gevuld worden met grote 1-jarig- jubileum feestjes. Als fotograaf kijk ik uit naar de bruiloften die nog komen gaan, en alle bijkomende creatieve oplossingen en originaliteit die ik mag vastleggen.

Leveranciers:

Locatie: Lab071
Taart & cupcakes: Flouryhands
Bruidskapsel: Visagie by Leonie
Bruidsboeket: Fiori

Door: Susanne Ottenheym
www.susanneottenheym.com

 

 

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?