Coronablog 8 – Versoepelingen?

Sinds 1 Juli ’20 zijn er een groot aantal versoepelingen doorgevoerd maar welke hebben invloed op jullie bruiloft?

1,5 Meter
Belangrijk is dat alle gasten een eigen zitplaats (kunnen) hebben en dat iedereen (niet uit het zelfde huis) op 1,5 meter van elkaar kunnen zitten. Nu aangekondigd is dat de 1,5 meter in huis niet meer hoeft is het een kwestie van tijd voordat dit ook op andere plekken geldt. Dus even afwachten hoe de volgende persconferentie zich ontwikkeld.

De regel is ook: áls er een reservering is, wat wel gebruikelijk is met een bruiloft (-; hoeft je geen maximum aan je gastenlijst te stellen. Wel zo fijn voor een bijzondere dag. De enige zorg is een ruimte vinden die jou gasten kwijt kunnen op 1,5 meter maar dat is met trouwlocaties waar normaal 2500 gasten in kunnen geen probleem. Deze regel geldt voor zowel binnen als buiten.

Mag ik deze dans?
Navraag bij het RIVM schept duidelijkheid: “Dansen op een bruiloft mag, ook binnen. Belangrijk is alleen dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden. Uiteraard kunnen het bruidspaar en andere bij elkaar horende gasten wel dichter op elkaar dansen.” Het Ministerie van Justitie en Veiligheid benoemt per mail zwart op wit diezelfde richtlijn.

Check, check, dubbel-check:
Op binnen- en buitenlocaties moet bij iedereen van tevoren een gezondheidscheck gedaan zijn. Bij een gezondheidscheck (ook wel triage genoemd) vraagt een medewerker van de locatie of de bezoeker verkouden is of koorts heeft. Ook kan er gebruik gemaakt worden van bijvoorbeeld een voorhoofd thermometer.

Op alle locaties moet 1,5 meter afstand van elkaar gehouden kunnen worden. Personen van verschillende binnen- en buitenlocaties mogen elkaar niet tegenkomen. Looproutes moeten 1,5 meter van elkaar af liggen. Ook moet elke locatie eigen toiletten hebben.

Lees ook: Van 100 Cupcakes tot livestream, door Susanne Ottenheym

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op 10 juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?