Coronablog 4 – Kan ik mijn bruiloft verzekeren tegen Corona?

Het verbond van verzekeraars schrijft: “Ik heb een evenement georganiseerd en ik moet het annuleren. Kan ik een beroep doen op mijn evenementenverzekering”?

Dat hangt af van de polisvoorwaarden en de reden waarom het evenement geannuleerd wordt. Alle evenementen die zijn afgelast op last van de overheid, kunnen in overleg met partijen afgewikkeld worden. Voor evenementen na 1 september is het nog onzeker of deze doorgang kunnen vinden. Het is verstandig om contact op te nemen met jouw verzekeringsadviseur of verzekeraar over de te nemen maatregelen. Als verzekeringnemer moet je proberen om schade zoveel mogelijk te voorkomen dan wel te beperken. Bekijk ook zelf welke alternatieven er mogelijk zijn om de schade zoveel mogelijk te beperken.

Het kan gebeuren dat je jouw bruiloft moet of wilt uitstellen. Bijvoorbeeld omdat de getuige ziek is geworden, de feestlocatie onverwachts niet meer beschikbaar is of een van genodigden plotseling overlijdt. De bruiloft- of trouwverzekering geeft dekking voor de kosten die je maakt als de bruiloft niet doorgaat, wordt afgebroken, wordt uitgesteld of afgelast. Ook als je door onverwachte omstandigheden de bruiloft eerder moet beëindigen worden de gemaakte kosten vergoed. De verzekering is dus geldig bij beëindiging vooraf én halverwege de bruiloft.

Maar in geval van een pandemie zoals dus Covid-19 gelden andere regels. Op dit moment is bij geen enkele verzekeraar een bruiloft of feest verzekering af te sluiten die Corona dekt.

Lees ook:
Kunnen we nog wel op huwelijksreis?

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op 10 juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?