Coronablog 10 – Winterbruiloft

Magisch, sfeervol, warm, knus en vooral bijzonder! Allemaal woorden die horen bij het speciale karakter van een winterbruiloft. Een witte deken over jullie locatie, relaxte stoelen met schapenvacht erop bij het haardvuur of vuurkorf . Superhip en onwijs sfeervol. Genieten van elkaar en een glühwein bij romantisch kaarslicht.

Ben jij een persoon die aftelt naar de kerstdagen? Hot choco, dikke wollen sokken en een dekens op de bank? Geniet jij van het bij elkaar komen van de familie, lekker eten en drinken terwijl het buiten guur is? Gezelligheid ten top.
Dan is een winterbruiloft echt iets voor jou!

Ik zal ideeën geven voor een fantastische winterse dag waarin jij met je partner in het huwelijks bootje stapt (tenzij er ijs ligt, dan is een bootje lastig 😉)

Wat zijn de voordelen van een winterbruiloft?

Allereerst zijn er minder mensen die in de winter trouwen. Simpelweg omdat veel mensen de voordelen onderschatten van een magische trouwdag in de winter. Dat betekend dus dat het makkelijker is om jouw favoriete trouwlocatie te boeken op de dag die je kiest. Ook de foto/videograaf heeft meer plek in zijn of haar agenda om aan jullie wensen te voldoen.

Mooi meegenomen is ook dat alle tarieven doorgaans lager zijn in de winterperiode. Dat scheelt weer geld dat je op een andere manier op je trouwdag kan gebruiken.
Wat denk je van een thema voor jullie trouwdag? Het thema kiezen is in de winter ook makkelijker. Winter Wonderland past als een handschoen, of misschien wel koninklijk met een koets en een kasteel. Erg fijn dat het snel donker is, mocht je deels naar buiten gaan zijn vuurkorven en kaarsen super sfeervol.

Hoe blijf ik warm in mijn trouwjurk?

Moet je rekening houden met het type trouwjurk als je in de winter trouwt? Het antwoord daarop is: Nee hoor. Met behulp van allerlei accessoires kan je altijd warm en droog blijven. Wij verkopen verschillende stola’s, shawls en ook een bruidsparaplu van  o.a. Poirier & Bianco Evento. Dus kies vooral de jurk die je het allermooist vindt en houdt geen extra rekening met de kou of de weervoorspelling.

Vergeet de zomerse bubbels, kom maar door met die glühwein! 

Een winterbruiloft leent zich bij uitstek voor andere hapjes en drankjes dan normaal bij bruiloften wordt geserveerd. Ontvang de gasten bijvoorbeeld met een feestelijke witte scroppino en zorg dat de warme chocoladebar met chocola en kaneelkoekjes klaar staat.

De wintermaanden hebben zeker hun charme als het op eten aankomt. Wat dachten je bijvoorbeeld van een winterbarbecue met green eggs omringd met knisperende vuurkorfjes en warme plaidjes? Of een winters aangeklede foodtruck, hoe gaaf is dat? Denk bijvoorbeeld aan flammküchen, frites met stoofvlees, broodjes warme worst, stamppotten en soepen. En dan als dessert warme wafels of kaiserschmarn!
Het water loopt me nu al door de mond.

En dan de bruidstaart of sweet-table. Neem bijvoorbeeld een Naked Cake. Ze kunnen zo ontzettend mooi aangekleed en gedecoreerd worden met fruit, kaneelstokjes, takjes of gewoon plain. En ze zijn nog eens enorm lekker ook! Of wat dachten jullie van een goed gevulde sweet-table met veel chocolade, kaneelcakejes, handsnoep en een klein aansnijdtaartje?

Kortom,
Een winterbruiloft bied volop mogelijkheden om er een onvergetelijke dag van te maken.
Veel plezier met het plannen van je winterbruiloft.

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op  juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?