Coronablog 5 – Kunnen we nog wel op huwelijksreis?

Een veel gehoorde vraag is “Kan onze droomreis nog wel doorgaan”?

Dat hangt er heel sterk vanaf naar welk land jullie willen gaan. Voor de meeste Europese landen geldt een geel reisadvies (lichte risico’s) Alleen Zweden en Groot Brittannië hebben binnen Europa een oranje advies. Daar is reizen heen afgeraden en als je daar toch heen gaat moet je bij thuiskomst eerst 14 dagen in quarantaine.

Voor alle niet Europese bestemmingen geldt vooralsnog een negatief advies. Dat betekend dat jullie misschien je dromen van exotische oorden moeten bijstellen. Maar niet getreurd! Hieronder heb ik een aantal romantische plekken voor je opgezocht met een positief reisadvies, dus waar je heen mag reizen zonder problemen.

Parijs
De stad van de liefde… In de prachtige wijk Le Marais ligt één van de mooiste en oudste pleinen van Parijs, Place de Vosges. Het plein is omringd door arcaden en huizen waar vandaag de dag hotels, restaurants en antiquairs zijn gevestigd. Op het plein zelf ligt een idyllisch parkje waar je even kan ontsnappen aan de drukte van Parijs. Wat is er nu romantischer dan na een wandeling door de stad samen te genieten in het stadspark en alle indrukken op je in te laten werken.

Rome
Het historische centrum van de Italiaanse hoofdstad Rome staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. En terecht, het is een stad die je de adem doet benemen, vol met pracht en praal. Het Colosseum, het Forum en het Pantheon, allemaal even mooi. Maar voor romantiek moet je toch echt bij de Trevifontein zijn. Daar is het in de avonduren heerlijk vertoeven, terwijl je samen kijkt naar een prachtig verlichte fontein en tot rust komt van het geluid van het klotsende water. Een bezoek aan Villa Borghese mag je niet overslaan. Hier kun je op een terras, Terazza del Pincio, genieten van een voortreffelijk panoramisch uitzicht. Ga het liefst bij zonsondergang, dan kun je heerlijk samen wegdromen.

Venetië
Het noordoostelijk gelegen Italiaanse stadje Venetië is een lust voor het oog. Het bestaat uit meer dan honderd eilanden en is dan ook slechts per boot bereikbaar. Dat is natuurlijk een mooi romantisch begin van een heerlijk liefdesweekendje. Venetië staat al jarenlang op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Je vaart hier met een gondel door de vele kanalen en struint hand in hand door de smalle steegjes. Ondertussen kun je genieten van prachtige bruggetjes en een rijkdom aan historische gebouwen, waaronder de romaanse Basiliek van San Marco met het daarvoor gelegen Piazza San Marco. Ook voor kunst, cultuur en evenementen, waaronder een jaarlijks carnavalsfeest, kun je in Venetië terecht.

Nederland
Vergeten jullie niet hoe leuk Nederland is. De Waddeneilanden zijn heerlijk rustig en uitermate geschikt voor een romantische Honeymoon. En er zijn natuurlijk zat leuke steden en delen van Nederland die meer dan de moeite waard zijn om te bezoeken.
En daarbij…. Dan kun je ook makkelijk ieder jaar terug om je huwelijksdag te vieren. Hoe leuk is dat.

Welke keus jullie ook maken, met jullie liefde zal zelfs een hutje op de hei nog fantastisch worden…

Lees ook:
Verslag van een Corona Bruiloft door een Bruidshoek Bruid

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op 10 juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?