Coronablog 2 – Meneer Rutte, hoeveel gasten mag ik uitnodigen op mijn bruiloft?

Yes! Op de laatste persconferentie van de minister is duidelijk geworden dat vanaf 1 Juli 2020 van het RIVM met onbeperkt mensen mag samenkomen op die 1,5 meter van elkaar. Mits er een gezondheidscheck aan de voordeur is geweest. Dit is een enorme verruiming met de oorspronkelijke regels. Is er geen check dan geldt een maximum voor binnen van 100 personen en buiten van 250 personen.
Dus als je de ruimte hebt kan je in principe iedereen laten komen om jullie huwelijk mee te vieren! Tuurlijk, er moet afstand bewaard worden maar ja dat zal sowieso wereldwijd nog wel even blijven. Covid-19 grijpt nog steeds meedogenloos om zich heen.  En zeg nou zelf: Je wilt toch ook niet je grootouders of oud oom besmet zien worden op jullie mooiste dag?

Stel je wil het vieren op een niet officiële trouwlocatie vanwege de grootte die je nodig hebt, denk aan het strand, in een toffe loods of een open plek in een bos. In dit geval zal je een vergunning aan moeten vragen. Zo’n vergunning vraag je aan bij de afdeling burgerzaken van de betreffende gemeente. Doe dit wel op tijd want het kan wel eens weken tot maanden duren voordat je groen licht krijgt. Ook is het belangrijk dat je aan andere zaken denkt, hier zal de ambtenaar van de gemeente wellicht op komen controleren. Parkeerplaatsen, stroomvoorziening, toiletten, hygiëne etc.

In het kort:

Per 1 juli 2020 is er geen bovengrens meer voor het aantal personen dat binnen of buiten bij elkaar mag komen. Hieronder vallen naast de horeca ook bruiloften.
Belangrijk is dat de bovengrens alléén wordt losgelaten onder de volgende voorwaarden: vaste zitplaatsen, reservering en gezondheidscheck vooraf.
Als een locatie niet aan deze voorwaarden kan voldoen, blijft een maximumaantal bezoekers gelden van 100 personen (exclusief personeel)
per ruimte met vaste zitplaatsen binnen en 250 personen (exclusief personeel) buiten.
Uiteraard moet iedereen wel 1,5 meter afstand tot elkaar kunnen houden.

Conclusie, er mag weer veel meer en de maatregelen zijn weer enorm versoepelt op het gebied van evenementen.
Doe er je voordeel mee en maak er een onvergetelijke dag van!

Lees ook:
Creatief met Corona!

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op 10 juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?