Coronablog 3 – Creatief met Corona.

Ik zal wat ideeën met jullie delen van bruiden & gommen van de Bruidshoek welke hun bruiloft laten doorgaan of al gehad hebben met de huidige of komende corona uitdagingen.

 • Livestream: Er is vaak een mogelijk om camera’s te plaatsen op de locatie van de plechtigheden, bijvoorbeeld in de kerk of het gemeentehuis zo kunnen ook gasten van afstand meekijken zonder het risico van besmetting.
 • Heb je minder gasten dan je eigenlijk zou willen op je bruiloft? Laat dan zien dat diegene die er wel zijn extra speciaal voor je zijn. Er is meer tijd voor extra aandacht of verwen ze met een persoonlijk presentje of een persoonlijke speech.
 • Je zal zien dat je door de kleinere groep ook meer tijd hebt op jullie dag. Maak hier dankbaar gebruik van met de foto/videograaf of onderneem wat met de gasten. Leuke cabaretier, spelletje, wandeling, etc. etc.
 • Doordat je flink uitspaart op je eten/drinken vanwege de kleinere groep kan je extra uitpakken met je andere uitgaven. Verwen jezelf! Kies de jurk van je dromen die net wel boven budget is, huur je droomauto, maak een helikopter vlucht, geniet!

Hoe mooi zou het zijn om in een natuurgebied, loods of bos te trouwen? Als je goed zoekt en de vergunningen zijn rond kan je veel meer organiseren dan je denkt. Zet een grote tent neer versiert met mooie verlichting, lampionnen  en een gave aankleding. Een dag om nooit meer te vergeten!
Online vind je onwijs veel goede, leuke, lieve, mooie ideeën om je bruiloft uniek te maken. Ik zal een kleine selectie voor je opsommen:

 • Zet de gasten in een grote kring op 1,5M van elkaar om jullie heen!
 • Maak een goodiebag voor je gasten met bijvoorbeeld een lekker ruikende handgel met jullie initialen erop of dé datum!
 • Nodig je gasten uit middels een website waar je ook links naar de livestreams op zet van jullie bruiloft.
 • Maak een lopende bar op de locatie, vul grote bakken met ijs en laat de gasten zelf zijn of haar drinken pakken.
 • Ga lekker met al je gasten barbecueën of huur foodtrucks en zet statafels neer om meer ruimte tussen de gasten te hebben.
 • Geen gedoe met een bruidstaart? Doe gepersonaliseerde donuts.
 • Drive in receptie anyone? Alle gasten blijven in hun auto’s en de bruid en bruidegom gaan langs alle gasten. Leuk om een mooie trouwstoet te maken met een lange rij met bollonnenversierde auto’s. Hoe leuk en wat een leuke foto’s worden dat…
 • Wat dacht je van een picknick met je gasten? Kleedjes op 1,5M en dan heerlijk gevulde manden uitdelen incl. een lekker flesje bubbels.

Lees ook:
Kan ik me verzekeren voor het annuleren van mijn bruiloft door Corona?

* Disclaimer:
We hebben veel tijd gestopt in het zo zorgvuldig mogelijk samenstellen van onze Coronablogs. De situatie zoals beschreven is conform de maatregelen van de overheid en de richtlijnen van het RIVM op 10 juli 2020.
Zorg dat je altijd zelf goed op de hoogte bent van de richtlijnen en regels op het moment dat jij je plannen maakt of gaat trouwen.
De richtlijnen worden continue aangepast aan de huidige situatie.
De Bruidshoek is niet verantwoordelijk voor eventuele fouten in de informatie.

Plan je afspraak, dan weet je zeker dat we ruim de tijd hebben.

Zo kunnen we je optimale aandacht en service geven.

Open chat
1
Hulp nodig?
Hoe kunnen wij jou helpen?